Ramazan ayında cinsel ilişkiye ne zaman girilir? Cübbeli Ahmet Cevapladı!

TAKİP ET

Ramazan ayında ne zaman ilişkiye girilir, ne sıklıkla girilir gibi soruları Cübbeli Ahmet ismiyle tanınan Ahmet Mahmut Ünlü açıkladı.

Reklam
Reklam

Ramazan ayında olduğumuz şu günlerde ‘Cinsel ilişki nasıl olmalı’ sorusunu cevaplayan Cübbeli Ahmet sahabelerden örneklerle açıklamalar yaptı.
‘Geçmişte büyüklerimizden bazıları cinsel isteği fazla olduğu zaman orucunu açıyor, ardından akşam namazından önce eşiyle kendini tatmin ediyordu. Sahabeler önce az bir şey yiyerek iftarlarını yapıyor, sonra eşitle cinsi münasebetini gerçekleştiriyordu. Ama akşam namazı daha önemlidir, cinsel münasebet geçicidir. Onun için kısa şekilde tatminlerini hasıl ederek gusül alırlardı’ diyor Cübbeli Ahmet.
‘Mübarek aylardan biri olan ramazan gecesinde akşam namazını kılan Allah için farih olur, kalbi Mevla’yla huşu bulur. Sadece Allah’ı düşünerek namaz kılınır’ diyerek sözlerine devam ediyor.
Ramazan ayında cinsel münasebete ne zaman yer verilmesi gerektiğini konusuyla ilgili sözlerini ‘Ahiretle dünya hayatı arasında tercih yapacağın zaman ahireti tercih edeceksin, ama akrnın açsa önce yemek yemen yine ahiret içindir. Fakat namazını geciktirirsen o ahireti tercih edeceğin anlamına gelmez’ diyerek noktalandırıyor.

Cübbeli Ahmet Kimdir?
Ahmet Mahmut Ünlü, 27 Şubat 1965 yılında doğmuştur. İstanbul Fatih’de Çarşamba semtinde dünyaya gelmiştir, ancak aslen Giresunludur ve varlıklı bir ailenin oğludur. Annesinin adı Rabia, babasının ise Yusuf’tur. Hazinedaroğulları olarak bilinen ataları 18. Yüzyılda bugünkü Özbekistan sınırlarında bulunan Buhara’dan göçmüşlerdir. Babası Yusuf Türkiye’nin en büyük tel çivi fabrikasına sahiptir.
Ahmet Mahmut, çocukluk döneminde cübbeye ilgi duyması ve giymesinden dolayı yaşıtlarından ayırt edilmek için Cübbeli Ahmet olarak çağırılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda 3 – 4 yaşlarında ilim tahsili de başlayan Cübbeli Ahmet dergahta eğitim almaktadır. Bulunduğu dergah Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Kolu olarak bilinmektedir. Kendisi liderlik konumundaki Mahmut Ustaosmanoğlu tarafından özel olarak eğitilmiştir. Medrese eğitimine 11 yaşına kadar Fatih Çarşamba’daki İsmailağa camiinde devam etmiştir.
Kasımpaşa Camii ve Yavuz Selim Camii gibi büyük camilerde 12 yaşında vaazlar vermeye başlamıştır. İlk kez 17 yaşında Hacca gitmiştir. Kendisi birçok haberle, sohbet programlarıyla ve tartışmalı söylemleriyle çok gündemde yer alan bir isimdir.