Ramazan Bayramı'nda neler ücretsiz? Bayramda köprüler ve toplu taşıma ücretsiz mi?

TAKİP ET

Ramazan Bayramı'nda 9 günlük tatil beklentisi boşa çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek alınan kararları açıkladı. Ancak 9 günlük Bayram tatili açıklaması gelmedi. Peki, Ramazan Bayramı'nda neler ücretsiz? Bayramda köprüler ve toplu taşıma ücretsiz mi?

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında bayram tatili için karar alınması bekleniyordu. Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olması çalışan vatandaşların hayaliydi ancak Bayram tatili kararı gelmedi. Fakat vatandaşlara kabine toplantısından müjdeli bir haber geldi. Bayram tatilinde köprülerin ve toplu taşıma araçlarının ücretsiz kullanımına ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, hangi köprüler ücretsiz olacak? Osmangazi, Yavuz Sultan Selim ve Çanakkale Köprüler ücretli mi? Otoyollarda ücret var mı?

Ramazan Bayramı tatilinde hangi yollar ve köprüler ücretsiz?

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrasında alınan kararlar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Resmi gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararlara göre 30 Nisan 2022 saat 00.00 ile 5 Mayıs 2022 saat 07.00'ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğu altında bulunan otoyollar ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçişleri ücretsiz olacak.
Hangi Köprüler ücretli?
Ancak Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü ise ücretli geçiş ile kullanılabilecek. Bunun yanında yap-işlet-devret modeli ile yapılan projeler ücretsiz geçişi kaplamayacak. Yani Ramazan Bayramında İstanbul İzmir otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrasya Tüneli de ücretli olacak.