Recalled film konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Son zamanlarda dizi ve sinema dünyasındaki kaliteli içerikleriyle izleyenlerin karşısına çıkan Güney Kore, yeni bir filmiyle daha izleyenlerin karşısına çıkıyor. Recalled filminin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Recalled filminin konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Son zamanlarda dizi ve sinema dünyasına kaliteli içerikler kazandıran Güney Kore, bir alkışı hak ediyor. Pek de uzağa gitmemek gerek. Daha birkaç yıl önce başlayan ivmeli k-drama serüvenlerine nazaran The Call, Forgotten, Parazit ve bugünlerde Netflix bülteninden inmeyen başarılı kült dizilerine kadar birçok sıra dışı temayı izleyenlerle buluşturan ülke, aranılan çeşitlilik ve özgünlük kavramlarını fazlasıyla ekranlara taşıyor. Üstelik bu başarılarını milyon dolarlık bütçeler, oyuncular ve yönetmenler olmadan gerçekleştirebiliyor. 

Geçtiğimiz aylarda London Korean Film Festival’da prömiyerini yapan Recalled filmi, seyir zevki, akıcılığı ve sürükleyici temposuyla yarınların dünyasına bırakılacak olan örneklerden biri haline geliyor. Konu veya akış şaşırtıcı bir unsur barındırmasa da titizlikle işlenen doku ve geçişleriyle, bugünün konuşulması gereken içerikleri arasında kendisine yer ediniyor. 

Recalled film yorumu 

Yazar You-min Seo’nun ilk yönetmenlik denemesi olarak tarihe geçen bir film olan Recalled, Soo-jin ismindeki genç bir kadının hastane odasındaki görüntüleriyle başlamaktadır. Genç kadın atlattığı ölümcül kazanın ardından gözlerini açması bir şansken kaza hakkında en ufak bir detay bile hatırlamamaktadır. Aslında hatırlamadığı tek şey kaza değildir. Soo-jin geçmişine dair hiçbir şey hatırlamamaktadır. Hatta kendini dahi unutmuş bir durumdadır. 

Genç kadının eşi olduğu söylenen Ji-hoon’un liderliğinde kim olduğunu, neler yaptığını veya nasıl bir hayat sürdüğünü öğrenmeye başlayan Soo-jin, gün geçtikçe daha iyiye gittiği gözükse de onu diğer hafıza kaybı yaşayan insanlardan ayıran bir şey vardır. Diğer insanlar hafızalarını kaybettikten bir süre sonra yeniden kazanmaya başlasa da Soo-jin, daha çok geçmişi değil de gelecekte yaşanacak olanları hatırlamaya başlamıştır. Gelecekte yaşanacak olası kazaları ve ölümleri... 

Aslında kocasının kim olduğunu, geçmişte nasıl bir ilişki içinde olduğunu, ölümden dönen kazanın nasıl gerçekleştiğini çeşitli yollarla öğrenmeye başladığında da Recalled’u sıra dışı kılan noktalar ortaya çıkmaya başlayacaktır. Hem geçmiş hem gelecekle kurduğu bağlantılardan sonra kendisine “kimseye güvenemem” mottosunu ilan edecektir.  

IMDb: 6,9 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz. 



Recalled oyuncu kadrosu ve diğer karakterler:

Seo Ye-Ji – Soo Jin 

Kang-woo Kim – Ji Hoon 

Yoo-ram Bae – Dedektif Bae 

Park Bom, Kim Jong-goo 

Yeom Hye-ran, Kim Joo-Ryung 

Sung Hyuk, Gong Yoo Rim

recalled güney kore recalled konusu recalled oyuncu kadrosu recalled incelemesi recalled fragmanı