Recep ayı orucuna niyet nasıl edilir? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?

TAKİP ET

Üç ayların başlamasına saatler kala üç aylarda yapılacak olan ibadetler hakkındaki araştırmalar da artmaya başladı. Peki Recep ayı orucuna niyet nasıl edilir? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Müslümanlar için önemli zamanlardan birisi olan üç aylar 2 Şubat 2022 Çarşamba yani yarın başlıyor. Üç ayların ilk ayı olan Recep ayında ibadet etmenin öneminin tıpkı üç ayların genelinde olduğu kadar yüksek olduğu biliniyor. Bu nedenle milyonlarca müslüman Recep ayında edilecek olan ibadetler hakkındaki araştırmalarını da arttırmış durumda. İnsanlar arama motorları üzerinden ‘’Recep ayı orucuna niyet nasıl edilir? Üç aylar orucuna nasıl niyet edilir?’’ sorularının yanıtlarını öğrenmeye çalışıyor. 
Üç Aylar Orucuna Nasıl Niyet Edilir?
Oruç tutmanın herhangi bir zamana göre değişmesi mümkün değildir. Kişinin oruca niyet etmesi orucun kabul olması adına oldukça önemlidir. Bu niyetin kalben yapılması ve dil ile ifade edilmesi gerekmektedir. 
Üç aylar orucuna niyet etme vakti, güneşin batışıyla başlar ve güneşin ertesi gün doğmasıyla birlikte sona erer. Güneşin doğuşunun ardından orucun bozulmasına neden olacak herhangi bir besinin tüketilmemesi ve kötü davranışlardan uzak durulması gerekmektedir. Üç aylar orucuna niyet edilirken ise şu sözler sarf edilir:
'Allah'ım, niyet ettim senin rızan için yarınki nafile orucumu tutmaya' diyerek orucuna niyetini tamamlayabilir. Kaza oruca niyet etmek için de; "Niyet ettim Allah rızası için en son kazaya kalan Ramazan orucunun kazasını tutmaya."

üç aylar üç aylar orucu Recep ayı İslam müslüman