Regaip kandilinde kaç rekat namazı kılınır? Regaip kandili namazı nasıl kılınır?

TAKİP ET

Üç aylara girildiğinin habercisi olan Regaip Kandili 3 Şubat günü idrak edilmektedir. Müslümanlar için son derece önemli olan Regaip kandilinde neler yapılabileceği merak ediliyor. Allah'ın mağfiretinin artıp dua ve ibadetlere icabet edeceği kandil gecelerinden biri olan Regaip kandilinde nasıl namaz kılındığını araştırıyor. Peki, Regaip kandilinde kaç rekat namazı kılınır? Regaip kandili namazı nasıl kılınır? İşte merak edilen soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

İslam aleminin içinde bulunduğu Üç Aylar'da "rahmet ve bereket gecesi" Regaib Kandili'ni 3 Şubat günü idrak ediyoruz. Müslümanlar için son derece önemli olan Regaip kandilinde neler yapılabileceği merak ediliyor. Müslümanlar için oldukça önemli ve anlamlı günler arasında yer alan "Regaib Kandili'nde" vatandaşlar ibadet etmek ve dualar - sureler okuyarak bu önemli geceyi geçirmek istiyorlar.  Peki, Regaip kandilinde kaç rekat namazı kılınır? Regaip kandili namazı nasıl kılınır? İşte merak edilen soruların yanıtı…

REGAİP KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?
Üç ayların müjdecisi olan Regaip kandili Müslümanlar için önemli bir gündür. Bu gecede ibadetlerini yerine getirmek çokça dua etmek isteyen kişiler internette araştırma yapıyor. 3 Şubat 2022 günü idrak ettiğimiz bugün de nasıl ibadet yapılması gerektiği, hangi duaların okunması gerektiği vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 
Peygamber efendimiz bir geceye hususi olmaksızın her ibadetinde sıklıkla tevbe-i istiğfar eder bol bol Kur'an-ı Kerim okuyup tefekkür ederdi. Ayrıca kandil gecelerine müstesna olmaksızın her gece de gece namazına kalkar ibadet ederdi.

Bazı kaynaklarda ise; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v.), bu geceye hususi olmak üzere 12 rek'at nafile namaz kıldığı belirtiliyor. Bu günde 12 rekat nafile namazı kılınabilir.


REGAİB KANDİLİ'NDE NAFİLE NAMAZI KILINIŞI
Bu gece de ibadetlerine daha çok önem veren kişiler nasıl namaz kılmaları gerektiğini araştırıyor.
Nafile namazı Regaib Kandili gecesinde kılınması çok sevap olan bir namazdır. Nafile namazı toplam 12 rekattır ve iki rekatta bir selam verilerek namaz tamamlanır. Nafile namazın kılınışı şöyledir:

Birinci rekat:

'Niyet ettim Allah rızası için nafile namazı kılmaya' diye niyet edilir ve 'Allahu Ekber' diyerek takbir alınarak namaza başlanır.

İlk başta Subhaneke okunur ve sonra besmele çekilerek Fatiha suresi okunur.

Kur'an'dan en az üç tane kısa ayet ya da bir tane uzun ayet okunarak Rüku'ya gidilir.

Secdeye gidilir, doğrulunur ve sonra tekrar secdeye giderek ikinci rekata geçilir.

İkinci rekat:

Ayağa kalkılır ve kıyama durulduktan sonra besmele çekilir.

Fatiha okunur, Kur'an'dan en az üç kısa ya da bir tane uzun ayet okunur ve Rüku'ya gidilir.

Secdeye gidilir, doğrulunur ve daha sonra tekrar secdeye gidilir.

Sonra oturulur ve Ettahiyyatu ve Allahumme Salli, Allahumme Barik ve Rabbena duaları okunur.

Son olarak sağa ve sola selam vererek 'Es selamu aleykum ve rahmet'ullah' denir ve namaz tamamlanır.

Toplam 12 rekat olan nafile namazı iki rekatta bir selam verilerek kılınır. Namaz kılarken her rekatta Fatiha ve Kur'an'dan ayetler okunur.

Her iki rekatta bir selam verildikten sonra 100 kere 'Subhanallahi ve'l hamdü lillah ve la ilahe illallah vallahü ekber' denir.

12 rekat ikişerli şekilde kılınarak tamamlandıktan sonra 100 kez tövbe edilir ve salavat getirilir.

Nafile namazı ikişer rekattan toplam 12 rekat kılınması gereken bir namazdır.

Dinimizde önemli bir yeri olan Regaib Kandili gecesi kılınan namazın adı da nafile namazıdır ve bu namazın kılınması çok sevaptır.
12 rekat olan nafile namazı iki rekatta bir selam verilerek kılınmaktadır.


NAFİLE NAMAZINDA HANGİ SURELER OKUNUR?
Namaz kılarken okunacak dualarda vatandaşların merak ettiği bir diğer konudur. Nafile namazı kılınırken Subhaneke, Fatiha, Allahumme Salli, Allahumme barik, Rabbena duaları ve Kur'an'dan istenen birkaç ayet ile sureler okunmaktadır.

Her rekatta Fatiha ve Kur'an-ı Kerim'den ayetler okunmaktadır. İki rekatta bir secdeye vardıktan sonra Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena duaları okunmaktadır.


REGAİB KANDİLİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR?
Regaip Kandili'nde Kuran-ı Kerim'in okunması veya dinlenmesi tavsiye edilir. Regaip Kandili'nde nafile ve kaza namazlar kılınmalı, geçmişin üzerinde düşünülmeli, tevbe ve istiğfar edilmeli, küsler barıştırılmalıdır. Edilen duaların kabul edileceğine inanılan Regaip Kandili'nde yardıma muhtaç olanları sevindirmek, dua etmek ve eş, dost, kabir ziyaretinde bulunmak gerekir.

Regaip kandilinde kaç rekat namazı kılınır Regaip kandili namazı nasıl kılınır regaip kandili