Rehberlik zümre tutanağı nasıl hazırlanır? Rehberlik Zümre Tutanağı Örneği

TAKİP ET

Her branş için geçerli olan ve yılda 3 kez düzenlenen zümre toplantısı, rehber öğretmenler tarafından araştırılmaktadır. Aslında okullarda branş veya ders yerine geçmeyen PDR hizmetleri için personellerinden toplantı talep edilmemektedir. Peki, Rehberlik zümre tutanağı nasıl hazırlanır? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

PDR hizmetlerinde çalışan öğretmenler çoğunlukla tek kişi çalışmaktadır. Fakat bir rehberlik zümre toplantı tutanağı için en az iki kişinin imzası gerekmektedir. Bu nedenle eğer aynı branşta başka öğretmen bulunmuyorsa zümre toplantısı müdür veya müdürün yetkilendirdiği müdür yardımcısı ile yapılır. Rehberlik zümre başkanı ve yedek başkan seçimi ise 2 yılda bir olarak yapılmaktadır. Toplantıya katılan öğretmenler 2 yılda bir kendi aralarından birini seçerek zümre başkanı yapabilirler. Peki, Rehberlik zümre tutanağı nasıl hazırlanır?  İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Rehberlik Zümre Tutanağı Nasıl Hazırlanır?


Yapılıp yapılmaması konusunda pek çok tartışmaya neden olan rehberlik zümre toplantısı, diğer toplantı tutanakları gibi oldukça önemli bir değere sahiptir. Yapıldığı takdirde her ayrıntısı özenli ve dikkatli olmalıdır. Hakkında birçok tartışma yapılsa dahi sonuç olarak resmi bir makama iletilecek ve hukuki bir değere sahip olacaktır. Rehberlik zümre tutanağında, belirlenmesi gereken en önemli husus ise öğretmenlerin kendi aralarında seçtiği başkan ve yedek başkandır. Bu seçimin ardından rehberlik zümre toplantısı belirlenen tarihlerde ve yerde yapılabilir. Rehberlik zümre tutanağı nasıl hazırlanır;

 


Diğer tutanaklardan farklı olarak, rehberlik zümre tutanağını hazırlamadan önce başkan belirlenmelidir.
Tutanak kağıdı temiz ve tek taraflı olmamalıdır.
Tutanak için kullanılacak kalem mavi veya siyah olmalıdır.
Kullanılan kelime ve cümleler tutanağa uygun olmalıdır.
Toplantının yapıldığı dönem belirtilmeli ve dönemin yılları yazılmalıdır.
Toplantıya katılan kişilerin, hangi zümrenin üyesi ve başkanı olduğu belirtilmelidir. 
Toplantı tarihi, toplantı saati ve toplantı yeri belirtilmelidir.
Toplantının gündem maddeleri yazılmalıdır.
Toplantıya katılan öğretmenlerin görüşleri, kararları ve tartıştıkları konular yazılmalıdır.
Toplantının bittiği tarih belirtilmelidir. 
Toplantı sırasında alınan kararlar tutanağa işlenmelidir.
Toplantıya katılan zümre üyeleri ve zümre başkanlarının imzaları alınmalıdır.

 


Rehberlik Zümre Tutanağı Örneği 

 

 


…………… ORTAOKULU 
2019-2020 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI 
Rehberlik Sene Sonu Zümre Öğretmenleri Toplantı Tutanağı
Toplantı No
: 3 
Toplantının Öğretim Yılı 
2019-2020 
Toplantının Dönemi 
: 2. Dönem 
Saati
: Saat: 12. 45 
Zümre Başkanı 
:  
Toplantıya Katılanlar 
: Rehber Öğretmen ……………… ve Müdür YARD. ……………. 

 

 

 


Toplantı Gündemi:

 


1. Açılış ve Yoklama
2. 2019-2020 Eğitim-öğretim yılının genel değerlendirilmesi
3. Rehberlik çerçeve planının uygulamasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerileri
4. Sene sonu sosyal faaliyet ve rehberlik etkinlik raporlarının görüşülmesi
5. Okulun rehberlik ihtiyaçları ve gelecek yıl yapılması düşünülen çalışmaların planlanması 
6. Uzaktan eğitim faaliyetleri 
7. Dilek ve temenniler
8. Kapanış 

 

 


Gündem Maddelerinin Görüşülmesi:

 


1. BEKİRHAN İMAM HATİP ORTAOKULU Rehberlik Zümre Öğretmenleri sene sonu toplantısı Rehberlik Öğretmen Yusuf TEKİN ve Müdür Yardımcısı Mahmut PARÇACI nın katılımıyla belirtilen gün ve saatte yukarıda belirtilen gündem maddelerini görüşmek üzere toplanmıştır. 
2. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda rehberlik hizmetleri uygulamaları açısından problem yaşanmadığı, rehberlik etkinliklerinin ve sosyal etkinliklerin başarı ile uygulandığı Yusuf TEKİN tarafından ifade edilmiştir. Yapılan seminer ve etkinliklere veli katılım oranının yükseltilmesine yönelik çalışmalara önümüzdeki eğitim-öğretim yılında yer verileceği planlanmıştır. Ancak Covid-19 pandemisi yüzünden ikinci dönem bazı çalışmaların okulların tatil edilmesi nedeniyle gerçekleştirilemediği tarafımdan belirtilmiştir.
3. Rehberlik çerçeve planı okulumuzda, yıllık planda yer alan çalışmalar doğrultusunda yürütülmüş, herhangi bir güçlükle karşılaşılmamıştır. Ancak haftalık programda rehberlik için ders saatinin olmaması öğrencilere yapılacak rehberlik etkinlikleri ve diğer rehberlik faaliyetlerinin uygulanması konusunda zaman yetersizliğine neden olduğu belirtilmiştir.
4. Rehberlik Faaliyetleri ve Sosyal Faaliyetler yıllık planlarda düzenlenen sistem dâhilinde yürütülmüş olup, sınıflar bazında yapılan rehberlik etkinliklerinin öğrencilerin davranış kazanmaları, sosyal faaliyetler ise farklı etkinliklere katılımlarını sağlaması ve başarı duygusunu yaşamaları bakımından faydalı olmuştur.
5. 2020-2021 eğitim öğretim yılında akran zorbalığı programının uygulanmasının, RHYK toplantısında görüşülmesine, olumsuz davranışların azaltılmasında oldukça verimli olan sosyal etkinliklerin ve yarışmaların arttırılmasına karar verilmiştir. Bunun yanında salgın nedeniyle yapılamayan RİBA’ların gelecek eğitim-öğretim yılında yapılacağını bildirmiş olup oradan çıkan sonuçları da dikkate alınacağı belirtilmiştir. Aynı zamanda gelecek yıl yapılacak çalışmalarda özellikle covid-19 pandemisi konusuna özel bir çalışma yapılacağı da bildirilmiştir.
6. Okulların kapanması ve yapılacak çalışmaların uzaktan yapılmasına başlanmasının ardından okul rehber Öğretmeni Yusuf TEKİN uzaktan yapmış olduğu faaliyetleri belirtmiştir. Özellikle covid-19 salgının olası olumsuz etkilerini azaltmak için milli eğitim bakanlığı tarafından paylaşılan veli bilgilendirme broşürleri, öğrenci bilgilendirme broşürleri, çocuklar için evlerinde zamanın etkili kullanmasına yönelik broşürler EBA üzerinden paylaşılmıştır. Bunun yanında öğrencilerin ihtiyaçlarına göre verimli ders çalışma teknikleri, LGS sınavı hakkında bilgilendirmeler, sınav kaygısına yönelik çalışmalar yapılmış olup öğrenci ve velilerle sosyal paylaşım siteleri üzerinden iletişime geçilerek gerekli rehberlik faaliyetleri yapılmıştır.
7. Toplantıya katılanlar 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılacak olan çalışmaların da sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını temenni etmişlerdir.
8. Toplantı iyi dilekler ile sonlandırılmıştır.

 

 

 


…………………………                 …………………….
Rehberlik Öğrt                 Müdür Yrd.

Rehberlik zümre tutanağı nasıl hazırlanır Rehberlik zümre tutanağı örneği Rehberlik zümre toplantısı