Renkli giysilerinizdeki inatçı lekeler için bir de bu çözümü deneyin

TAKİP ET

Bazen imkansız gibi görünse de lekeli renkli kıyafetlerinizin bir çözümü var. Sadece evde bulunan birkaç malzeme ile lekelerden kurtulabilirsiniz. İşte işinizi kolaylaştıracak o çözüm.

Reklam
Reklam

Renkli kıyafetlerinizde inatçı lekeler keşfettik, hepimizin başına birden fazla kez geldi. Bu leke türünden bahsettiğimizde, çamaşır makinesinde yıkayarak veya her zamanki gibi lekenin üzerine leke çıkarıcı sürmeye çalışarak çıkarılamayan lekelerden bahsediyoruz.

Bu tür daha yoğun lekelenmeye ne sebep olabilir? Eh, bir sürü günlük şey: kahve, yemek, özellikle domates gibi bazı malzemeler, bir yaradan kan, çikolata… En kötü durumlarda, onlar da daha önce çıkarmaya çalıştığımız ve sarı bir oyuk bıraktığımız lekelerdir.

Her leke farklı olsa ve lekelenen giysinin türüne göre değişse de, renkli giysilerinizdeki bu zor lekelere karşı savaşmak için sizinle paylaşacağımız küçük bir numara var. Hadi onu görelim!

Sirke: Renkli giysilerinizdeki inatçı lekelere karşı sihirli bir unsur

Bu tür lekelerden kurtulmak için bilgi aradığınızda herkesin diş macunundan kabartma tozu veya çamaşır suyuna kadar çok farklı ürünlerle belirli bir evde çare olduğunu biliyoruz.

Ama gerçek şu ki, hepimizin mutfağında bulunan ve belirli bir yoğunlukta daha önce her şeyi denediğiniz bu tür lekeleri gidermeye yardımcı olabilecek bir bileşen var.

Hangisi olabilir? Sirkeden başkası değil! Temizlikle ilgili hassas ve etkili özelliklere sahiptir ve giymeyi bırakmanız gereken renkli giysilerdeki en kötü lekelerin kaybolmasını sağlamak için bunu nasıl yapacağınızı bilmeniz yeterlidir.

Daha önce de söylediğimiz gibi, sirke yemekten kaynaklanan lekelerden zamanla daha çok ilgili olan küf veya küf lekelerine kadar her türlü leke için etkili olabilir. Sirkeyi etkili hale getirmek için hangi adımları izlemeniz gerektiğini size söyleyeceğiz:

Yaklaşık 4 litre su ile sirke dolu bir kap hazırlamalısınız. Daha konsantre olan temizlik sirkesini de kullanabilirsiniz.

Zor lekesi olan giysiyi bu leğene sokup yarım saat kırk beş dakika kadar orada bırakıyorsunuz.

Ardından giysiyi çıkarabilir ve musluktan soğuk suyla iyice durulayabilirsiniz. Bu, esas olarak, lekeli alan olmayan giysinin geri kalan kısmındaki sirke yoğunluğunu ortadan kaldırmaya hizmet edecektir.

Son olarak, giysiyi normal programlanmış çamaşır makinesinde yıkamaya koyarsınız. Üzerine sirke konsantrasyonu ile lekenin tamamen kaybolması kuvvetle muhtemeldir.

Ve bu kadar! En imkansız olduğunu düşündüğünüz bazı noktaların bu şekilde kaybolacağını söylediğimizde bize inanmalısınız. Her halükarda ve size bir tavsiye olarak, renkli bir giysiyi lekelediğinizde ve leke zorlaşmadan önce, kumaşın lekeyi kurutmaması ve daha da kötüleşmesi için hemen harekete geçmenizi öneririz.