Resmi açıklama geldi! Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? Hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili birleştirildi mi?

TAKİP ET

Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? Kurban Bayramı tatili ve hafta sonu tatili birleştirildi mi? Kurban Bayramı bu yıl 9 Temmuz cumartesi günü kutlanacak. 8 Temmuz günü ise arefe günü nedeniyle yarım gün mesai olacak. 12 Temmuz'da sona erecek Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlar Kurban Bayramı tatili kaç gün sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? Kurban Bayramı tatili hafta sonu ile birleşecek mi?

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı için artık geri sayım başlarken vatandaşlar da kurban bayramı tatili kaç gün sorusuna yanıt aramaya başladı. Bu yıl Kurban Bayramı 9 Temmuz tarihinde idrak edilecek. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı 12 Temmuz'da sona erecek. 8 Temmuz Cuma günü ise Kurban Bayramı öncesinde arefe günü olarak kutlanacak ve yarım gün mesai olacak. Peki, Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu? Hafta sonu ve Kurban Bayramı tatili birleşir mi?
 

Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu?

Vatandaşlar Kurban Bayramı öncesinde tatil planları yapmak için Kurban Bayramı tatili 9 gün olur mu sorusuna yanıt arıyor. Şu anda resmi tatil takvimine göre kurban bayramı tatili 4 gün görünüyor. Acaba 15 Temmuz demokrasi günü ise kurban bayramının hemen ardından cuma gününe denk geliyor. Bu gününde resmi tatil olması nedeniyle tatillerin birleştirilmesi gündemde. Yani 13/14 Temmuz günlerinin tatil olabileceği konuşuluyor. Bu konuda şu anda resmini bir açıklama bulunmuyor.
 

Kurban Bayramı tatili kaç gün 2022?

2022 Kurban Bayramı tatili konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak kurban bayramının hemen öncesi olan arefe günü cuma gününe denk geliyor ve cuma günü yarım gün olarak mesai yapılacak. Kurban Bayramı'nın ilk 2 günü ise Hafta sonuna denk gelecek. Bayramın 2. ve 4. günleri pazartesi ve salı günü tatil olacak. Ancak cuma gününde 15 Temmuz demokrasi günü olması nedeniyle resmi tatil olduğu biliniyor. Bu nedenle 13-14 Temmuz günlerinde tatil yapılması gündemde.