Resmi Gazete'de duyuruldu: İnternet alışverişlerinde yeni döneme giriliyor!

TAKİP ET

İnternet alışverişlerine ilişkin detaylar araştırılmaktadır. İnternet alışverişinde yeni döneme girilecek. Bu yeni dönem Resmi Gazete'de duyuruldu. İnternet alışverişlerinde yeni dönem nasıl olacak? Bu haberimizde internet alışverişleriyle ilgili yeni döneme ilişkin detayları sizler için derledik. İşte internet alışverişlerinde yeni dönem...

Reklam
Reklam

Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 29232 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi; bu soru ile bu  mal veya hizmet için satıcı veya sağlayıcı tarafından belirlenen cari satış fiyatı ve gümrük fiyatı aynı alana dahil edilecektir.

30 gün içerisinde uygulanacak indirim esas alınacak

Aynı yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında, "reklamlarda" ibaresinden sonra "indirim öncesi fiyat" ibaresi eklenmiştir.Bir mal veya hizmetin indirim öncesi satış fiyatını belirlemek için, içinde uygulanan en düşük fiyat, İndirim uygulanmadan 30 gün önce Meyve ve sebze gibi Bozulabilir eşya reklamlarında indirim tutarı veya oranı hesaplanırken indirimli fiyattan  önceki fiyat esas alınır Unsurlar reklam veren tarafından ödenecektir Yıllık yüzde değeri ve geri ödeme koşulları, reklamın yayınlandığı alanda veya bir internet sitesinde veya açılır pencerede, tüketicilerin bir bağlantı veya uyarı işareti ile  ayrıntılı bilgilere yönlendirilebileceği şekilde gösterilecektir. Karşılaştırmalı olarak sıralanırsa, sıralamanın oluşturulduğu kriterlere ilişkin bilgiler aynı alanda gösterilecek veya açılan ekranda kolayca görülebilecek ve tüketiciler bir bağlantı veya uyarı yoluyla ayrıntılı bilgi almaya yönlendirilebilecektir. işaret .Reklam veya sponsorluk ve benzeri anlaşmalara dayalı olarak görüntülenen sıralama sonuçlarında "reklam" ibaresinin yer alması zorunlu olacaktır.

Tüketici değerlendirmesi

Tüketicilerin bir ürün veya hizmeti ya da satıcı veya tedarikçileri internet ortamında değerlendirmesine izin verilmesi halinde, kendileri adına mesafeli sözleşme akdedilmesini müzakere eden satıcı ve tedarikçilerden veya aracı hizmet sağlayıcılardan; Bu değerlendirmeler ancak ilgili mal veya hizmetleri satın alanlar tarafından yapılabilir. Bu derecelendirmelerin yayınlanması için belirlenen ilke ve kurallar, derecelendirmelerin yayınlandığı alanda veya tüketicilere bir bağlantı veya uyarı işareti ile hitap edilen açılır ekranda gösterilecek, objektif bir kritere göre yayınlanacaktır. bu tarih, derecelendirme, oylama, sıralama, satıcı veya tedarikçi bazında, olumsuz ayrım yapmadan en az bir yıl süreyle onaylanacak. İlk değerlendirme ile  aynı yerde gecikmeksizin yayınlanacaktır.Bir mal veya hizmetin satışını artırmak amacıyla hiçbir gerçek veya tüzel kişi ile sözleşme yapılmayacak ve yanlış değerlendirmelerde bulunulmayacak veya mal veya hizmeti onaylayıcı ifadeler kullanılmayacak şekilde hizmet satın alınmayacaktır.

Tüketici şikayetlerinin yayınlanması

Değerlendirmenin yapıldığı satıcılar veya satıcıların, değerlendirme yayınlanmadan önce açıklama yapma veya yanıt verme haklarını kullanmak için en az 72 saati olacaktır.

internet alışverişi yeni dönem Resmi Gazete