Resmi Gazete ne zaman yayımlanır? Resmi Gazete'de hangi bölümler var?

TAKİP ET

Resmi Gazete'ye ilişkin detaylar araştırılmaktadır.Resmi Gazete son zamanlarda çok fazla gündeme geldi.Resmi Gazete ne zaman yayımlanır? Bu haberimizde Resmi Gazete ile ilgili detayları sizler için derledik. İşte Resmi Gazete ile ilgili detaylar...

Reklam
Reklam

Resmi Gazete nedir? Resmi Gazete ne zaman yayımlanır? Bu soruların cevapları gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor.

Resmi Gazete nedir?

T.C. Resmi Gazetesi, 7 Ekim 1920'de kurulan ve 7 Şubat 1921'de yayınlanan Türkiye'nin resmi gazetesidir. Amacı, TBMM ve Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan kanun, kararname, yönetmelik ve genelge gibi kararları yayımlamaktır. Resmi Gazete, 7 Ekim 1920'de kurulan ve 7 Şubat 1921'de yayınlanan Türkiye'nin resmi gazetesidir. Amacı, Hükümet, Parlamento ve Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan kararname, kanun, yönetmelik ve genelge gibi kararları yayımlamaktır.İlk olarak Ceride-i Okul adıyla yayınlanan gazete, 10 Eylül 1923 tarihinden itibaren resmi Ceride adıyla yayımlanmaya devam etmiştir. Bu süre zarfında yayında bazı aksaklıklar oldu.Mayıs 1925 tarihli 1970 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Resmi Ceridenin nüshalarının, Yayımlanması ve İşlem Şekillerinin Uygulanmasına İlişkin Tüzük'ün onaylanmasıyla yayımın devamı  17 Aralık 1927 tarih ve 763 sayısından itibaren Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazete adı altında yayın hayatına devam etmiştir. "Resmi Gazete"nin hazırlanması iki aşamadan oluşmaktadır: İlan  bölümü ve mevzuat bölümü. Mevzuat kısmı ise 23 Mayıs 1928 tarihli ve 1322 sayılı Kanun ve Yönetmeliklerin Numuneleri, Yayım ve Tebliğ ile Yürürlük Tarihleri ​​Hakkında Kanuna göre Mevzuat Geliştirme ve Yayım Genel Müdürlüğü'nde hazırlanmıştır.İlan bölümü, Resmi Gazetede yayımlanması zorunlu olan adli ve ihale ilanları gibi ilanları içermektedir. Yazdır komutu verildikten sonra saat 23:00'den sonra baskı işlemi başlar. Resmi Gazete, yılda 354 gün, yaklaşık 410 tekrar eden sayı ile yayınlanır.

Resmi gazete ne zaman yayımlanır?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Büyük Millet Meclisi tarafından alınan kararlar ve duyurular Türkiye Cumhuriyeti Resmi Gazetesinde yayımlanır. Resmi gazete 00:00 - 10:00 saatleri arasında yayınlanır. Ancak, bu dönemde her zaman yayımlanmayabilir. Daha yeni etkinlik, duyuru ve kararların olduğu sabahın ilerleyen saatlerinde yayınlanabilir.7 Ekim 1920'de kurulan gazetenin ilk basım tarihi 7 Şubat 1921'dir. En son 14 Eylül 2018'de basıldı ve o zamandan beri elektronik ortama taşındı.Resmi Gazete günlük olarak www.resmigazete.gov.tr ​​adresinde yayınlanmaktadır. Türkiye'nin üst düzey yetkilileri tarafından alınan kararlar işbu belgede yayımlanmakta olup, bu Resmi Gazete'de yayımlandığı tarih itibarıyla alınan kararlar yürürlüğe girer.

Resmi Gazete Resmi Gazete ne zaman yayımlanır?