Resmi gazetede yayınlandı: Türk askeri bir yıl daha Lübnan'da kalacak

TAKİP ET

Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Reklam
Reklam

Türk askerinin, Lübnan'da, Birleşmiş Milletler Geçici görev gücü kapsamında devam eden görev süresi uzatıldı. TBMM'de alınan karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 2006 yılından bu yana TSK Lübnan'da görev yapmaya devam ediyor. Bu kararla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Lübnan'daki görevi bir yıl daha uzatılmış oldu.

RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Resmi gazetede yayınlanan cumhurbaşkanlığı kararında söz konusu izni süresinin son olarak 26 Ekim 2021 tarihinde alınan TBMM kararı ile 31 Ekim 2021 tarihinden itibaren bir yıl uzatıldı vurgulandı. Bölgede barış ve istikrar adına Türkiye'nin önemli bir güç olduğunun hatırlatıldığı kararda, "Türkiye, UNIFIL'e yaptığı katkılarla barışı koruma harekatının etkin biçimde icrasında önemli bir işlev üstlenmiştir. Bu çerçevede, Türkiye'nin katkısı gerek Birleşmiş Milletler sistemi içinde, gerek bölgesel ve küresel ölçekte, gerekse kapsamlı sivil-asker iş birliği faaliyetleri vasıtasıyla Lübnan toplumunun her kesimi nezdinde görünürlüğünün artmasına, ayrıca barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine hizmet etmiştir. Bu itibarla, UNIFIL'e katkımızın sürdürülmesinin önem arz ettiği değerlendirilmektedir." denildi.