Rize-Artvin Havalimanı açıldı mı? Rize-Artvin Havalimanı uçuşları ne zaman başlayacak? Rize-Artvin Havalimanı özellikleri

TAKİP ET

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından havalimanıyla ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Özellikle havalimanının nerede olduğu ve uçuşların ne zaman başlayacağı araştırılan konuların başında yer aldı.

Reklam
Reklam

Rize-Artvin Havalimanı’nın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılışın ardından havalimanıyla ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Özellikle havalimanının nerede olduğu ve uçuşların ne zaman başlayacağı araştırılan konuların başında yer aldı. Dev projede son noktaya gelindi ve Rize-Artvin Havalimanı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı. Büyüklüğü ve konumu gibi tüm özellikleri büyük bir merakla araştırılan havalimanına ait tüm detaylara yer verildi. Peki, Rize-Artvin Havalimanı nerede? Rize-Artvin Havalimanı açıldı mı? Rize- Artvin Havalimanı özellikleri neler? Rize-Artvin Havalimanı uçuşları ne zaman başlayacak? İşte dev proje ile ilgili tüm detaylar…

Rize-Artvin Havalimanı Açıldı Mı?

Rize-Artvin Havalimanı 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü açılarak hizmete girdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışın ardından Rize-Artvin Havalimanı’na ilk yolcu uçağı inmiş oldu. İstanbul’dan Rize-Artvin Havalimanı’na ilk sefer bugün saat 10.30’da gerçekleşti. 320 yolcusu ile piste inen THY uçağının ismi ise ‘Rize-Artvin’ olarak belirlendi. Söz konusu uçağı kullanan pilotun da Rize’nin Pazarlı ilçesinden Mustafa İnanç Ersoy olduğu bilgisine yer verildi.



Rize-Artvin Havalimanı Nerede?

Rize-Artvin Havalimanı, Rize’ye 34, Hopa’ya 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıkta mesafeye konumlandırılmıştır. Açılışı gerçekleştirilen havalimanının Pazar ilçesinde yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedeflediği öğrenildi.



Rize-Artvin Havalimanı Özellikleri Neler?

Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapılarak inşa edilen 2., dünyanın ise 5. büyük havalimanı olma özelliğini taşımaktadır. 32 bin metrekare terminal binası ve diğer destek binaları ile beraber toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alandan oluşmaktadır. 135 bin metrekareden fazla peyzaj alanına sahip olan Rize-Artvin Havalimanı’nın 49 bin metrekaresi Karadeniz’in coğrafi özelliklerine uyumlu olan 1453 ağaçla yeşillendirilmiştir. Terminal binası içerisine Çay Müzesi inşa edilmiştir. Hava trafik kontrol kulesi ince belli çay bardağı, havalimanı girişi de çay yaprağı şeklinde yapılmıştır.