Robert Koleji giriş şartları nelerdir? Robert Koleji eğitim programı nedir?

TAKİP ET

Robert Kolejine kayıt yaptırmak isteyen birçok kişi neler yapmadı gerektiğini merak etmektedir. Robert Kolejine giriş şartları pek çok öğrencinin merak ettiği bir konudur. Robert Kolejine gitmek isteyen kişilerin belli şartları yerine getirmesi gereklidir. Peki, Robert Koleji giriş şartları nelerdir? Robert Koleji eğitim programı nedir? İşte yanıtı…

Reklam
Reklam

Robert Koleji giriş şartları birçok öğrencinin ve velinin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Okul, ilgili yönetmeliklere uygun olarak kayıt ve kabul işlemlerinin yürütmektedir. Öğrencinin okula kayıt olabilmesi için bazı giriş şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Birçok öğrenci ve veli Robert Koleji hakkında araştırma yapmaktadır. Robert Kolejine nasıl kayıt yaptırabileceği, öğrencinin taşıması gerek şartlar, eğitim programı, ders dışı etkinlikleri gibi pek çok konu merak ediliyor. Peki, Robert Koleji giriş şartları nelerdir? Robert Koleji eğitim programı nedir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Robert Koleji Giriş Şartları Nelerdir?

Robert Kolejine gitmek birçok kişinin hayalidir. Buraya gitmek için öğrencilerin bazı şartları taşıyor olması gerekmektedir. Robert Koleji giriş şartları şu şerkildedir:

İlan edilen kontenjan dahilinde MEB’in sınav sonucuna göre öğrenci almaktadır.

Kayıt döneminde e-okul ya da resmi sınav sonuç belgesi ile ön kayıt yapılır.

Ön kayıt döneminde alınan başvuruların ardından en yüksek puan alan öğrenciden başlayarak başarı sırasına göre öğrenciler sıralanmaktadır.

Sınav puanının eşitliği var ise sırasıyla 8. sınıf başarı puanı, 7. sınıf başarı puanı ve 6. sınıf başarı puanları yüksek olan öğrenciye öncelik verilmektedir. 

Bir önceki sıralamaya göre yine de bir eşitlik var ise yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilmektedir. Burada da eşitlik bozulmaz ise kura ile kayıt hakkı kazanacak olan öğrenci belirlenmektedir. 

Okulun belirttiği kontenjan sayısına göre yukarıdaki esaslara uygun olarak öğrenciler, kesin kayıt hakkı kazanmaktadır. 

Robert Koleji giriş şartları esas alınarak kayıt hakkı kazanan her bir öğrencinin hazırlık sınıfı okuması gerekmektedir. Okul kuralları gereği tüm öğrencilerin hazırlık sınıfını okuması zorunludur.

 

Robert Koleji Burs Veriyor Mu?

Robert Koleji burs konusunda ihtiyaca yönelik bir politika izlemektedir. Başarıya dayalı bir burs sistemleri bulunmamaktadır. Mezun ya da bağış yapanların sayesinde birçok öğrenci ihtiyaca yönelik burs kazanmıştır. 

 

Robert Koleji Eğitim Programı ve Robert Koleji Giriş Şartları Nelerdir?

Robert Koleji eğitim programı MEB’ bağlı olarak hazırlık sınıfı ile birlikte toplam 5 yıllık bir lise programından oluşmaktadır. Yabancı dilde eğitim verilmektedir.  Robert Koleji giriş şartları sağlanan her bir öğrenci önce bir yıl hazırlık sınıfına gitmek zorundadır. Liseye giriş sınavında başarı gösteren öğrencilerin kabul edildiği olan bir okul olarak genelde en yüksek başarıyı gösteren öğrencilerden oluşmaktadır. Burada alınan bir eğitimden sonra hem Türkiye’nin hem de dünyanın en iyi üniversitelerinden birinde eğitimlerine devam edebilirler. 

Robert Koleji’nde eğitimler hem Türkçe hem de İngilizcedir. Aynı zamanda Almanca ve Fransızca da okulda verilen diğer yabancı dil dersleridir. 

 

Robert Koleji Yatılı Eğitim Veriyor Mu?

Robert Koleji yatılı eğitim vermektedir. Güvenli barınma ve de çalışma ortamları ile öğrencilerine ev standartlarında bir konfor sunmaktadır. Robert Koleji giriş şartları ile 55 farklı ilden 187 yatılı öğrenci ile Türkiye’nin her yerinden öğrencilere kapılarını açmaktadır. Zengin kültürü, öğrencilerin çok yönlü sosyal gelişime katılmalarını sağlar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen topluma hizmet programları ve uluslararası etkinlikler sayesinde öğrenciler, yurt içinde ve yurt dışında okullarını temsil etme ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulmaktadırlar.

Robert Koleji, öğrencilere yüksek standartlarda akademik ve sosyal gelişim sağlamayı amaçlar ve öğrenciler bu alanlarda sürekli olarak desteklenir. Öğretmenleri, her öğrencinin yetenek ve becerilerini geliştiren ve onları yaşam boyu öğrenme ilkelerine yerleştiren öğrenci merkezli bir öğretim yaklaşımına sahip olmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin de okulun işleyişinde söz hakkı vardır; okulun birçok programı onların tavsiyesi üzerine uygulanır.

 

Robert Koleji Ders Dışı Etkinlikleri Nelerdir?

Robert Koleji giriş şartları sonrasında okula kayıt yaptıran birçok öğrenci kaliteli bir eğitimin yanında ders dışı etkinlikleri ile de çok yönlü bir eğitim almaktadırlar.  Robert Koleji ders dışı etkinlikleri ile son derece özgüvenli bir şekilde yetişen öğrenciler, sonraki yıllarda da bu yetenek ve de becerilerini hem profesyonel hem de özel yaşamlarında sürdürmektedirler. 

Çok sayıda öğrenci kulübüne sahiptir. Öğrenciler ilgileri doğrultusunda bu kulüplerden bir ya da birkaçına dahil olarak kendilerini geliştirmeye devam ederler. Özgür düşünen, çevre bilinci gelişmiş, özgüvenli, lider ruhlu öğrenciler yetiştiren Robert Koleji, çok sayıda başarılı isimleri de mezun etmiştir. Tüm mezunları bilim, sanat, eğitim ve politika gibi farklı birçok alanda hem ülkemize hem de dünyaya önemli katkılarda bulunmaya devam etmektedir.

Robert Koleji giriş şartları nelerdir Robert Koleji eğitim programı nedir Robert Koleji