Romanzo Di Una Strage (Bir Katliamın Romanı) filmi konusu nedir?

TAKİP ET

Tarih dizileri, insanların geçmiş dönemleri daha iyi kavramasına ve anlamasına yol açar. Detaylı olarak ele alınan filmler, insanların hissedebilmeleri ve o dönemi yaşayabilmeleri için büyük bir çaba gerektirir. Tarih filmlerinden biri olan Romanzo Di Una Strage, İtalya'da 1969 yılında gerçekleştirilen bir bombalı saldırıyı konu edinmektedir. Yaşanılan olaylar oldukça dikkat çekicidir. Tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Romanzo Di Una Strage( Bir Katliamın Romanı) film konusu nedir?

Tarihten ilham alınarak yapılan filmler, geçmişi yaşamak ve hissetmek için önemli detaylardan biridir. Bir bomba ile binlerce insanın ölümüne yol açan sebepler, gelişmeler izleyenler için merak uyandırıcı bir unsur olur. Yaşanan bombalı saldırıların sebepleri, kimin yaptığı ya da planlanan girişimler ortaya çıkar. Fakat bir hikaye ortaya çıkarmak oldukça zor bir olaydır. Filmin içeriğini oluşturmak ve yüzlerce kişi ile çalışmak gerekmektedir. Daha çok detay sunulabilmesi için oldukça geniş bir ekibe ihtiyaç duyulur. Karakterleri hissederek oynayan oyuncuların olması gerekir.2012 yapımlı bu film, 1960’lı yılların sonunu anlatır. İtalya Milano’da 21 Aralık 1969 yılında 17 insanın öldüğü ve yüzlerce kişinin yaralanarak etkisi altında kaldığı, Ulusal Tarım Bankası Piazza Fontanada’ki gerçekleştirilen patlama konu edinilmiştir. 

Film yorumu 

Gelişmeler yavaş bir şekilde aktarılmaktadır. Dönemin siyasi olayları incelenir. İtalyan siyasetçilerin hükümet üzerindeki etkilerine ön ayak olur. Komunistler, anarşistler ve faşistlerin protestoları anlaşılmaya çalışılır. Dönemin cumhurbaşkanı olan Giuseppe Saragat’a karşı gösterilen tutumlar aydınlatılmaya çalışılır. Halk ayaklanır. Bomba saldırısı sonrasında birkaç kişi tutuklanır ve bunlardan biri anarşist olan Giuseppe Pinelli’dir. Birkaç kanıt sonrasında şüpheliler arasında yer alır. Soruşturmanın sorumlusu olan Calabresi, Pinelli ile konuşur. Ve suçsuz olduğu anlaşılır. Fakat Pinelli camdan atlayarak intihar eder. Bu ölümden sonra medya,halk ve hükümet arasında adeta bir savaş çıkar. Ortaya çıkan iddialar oldukça ilginçtir. 

Bir Katliamın Romanı filmin oyuncu kadrosu 

Valerio Mastandrea – Luigi Calabresi

Pierfrancesco Favino – Giuseppe Pinelli

Michela Cescon – Licia Pinelli

Fabrizio Gifuni – Aldo Moro

Thomas Trabacchi – Marco Nozza

Andreapietro Anselmi – Guido Lorenzon

Denis Fasolo – Giovanni Ventura

Omero Antonutti – Giuseppe Saragat

bir katliamın romanı filmi