RTÜK, TV kanallarını gıda fiyatları konusunda uyardı!

TAKİP ET

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) son günlerde TV kanallarında ve yayınlanan programlarda gıda fiyatlarına ilişkin spekülatif yayın yapanlara bir uyarı yazısı gönderdi.

Reklam
Reklam

Son günlerin en çok konuşulan konuların başında gelen gıda fiyatlarına ilişkin spekületüf ve insanları yanlış yönlendirebilecek türden yayın yapılması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu (RTÜK) harekete geçirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama metni hazırlayan RTÜK, son günlerde TV kanalarında, programlarda ve haber bültenlerinde gıda fiyatlarıyla ilgili bazı spekülatif açıklamaların yapıldığının tespit edildiği bildirilirken, bu yorumların halkı yanlış yönlendirdiği belirtildi. Vatandaşların kaygı ve paniğe kapılmalarına neden olan yayınların RTÜK tarafından dikkatle takip edildiğinin ifade edildiği açıklamada sağlıklı bir iletişimin oluşabilmesi için medya kuruluşlarının fiyat istikrarını bozmaya yarayan yayınlar yerine ilgili kurumlar tarafından yapılan açıklamaları haberlerine taşımalarının önemli olduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, kamuoyunda yanlış algıya neden olan bu tarz yayınlardan vazgeçmeyen veya vazgeçmek istemeyen kuruluşlarla ilgili de 6112 sayılı Yasa'nın ilgili hükümlerinin uygulanacağı aktarıldı.

 

rtük gıda fiyatları tv kanalları uyarı