Ruh çağırma var mıdır? Ruh çağırılabilir mi? İslam dininde ruh çağırmanın hükmü nedir?

TAKİP ET

Ruh çağırma çok eski çağlardan beri varlığına inanılan bir eylemdir. Pek çok kişi, Ruh çağırma var mıdır? Ruh çağrılabilir mi? İslam dininde ruh çağırmanın hükmü nedir? sorularını araştırıyor.

Reklam
Reklam

Ruh çağırma diğer adı ile spiritizma inanışı ölmüş kimselerin ruhlarını çağırarak bu ruhlarla iletişim kurma üzerine kuruludur. Amaç olarak ruhlardan bilgi almak için yapıldığına inanılan ruh çağırmanın günah olup olmadığı merak edilmektedir. Kur’an- Kerim’de ve hadislerde ruh çağırma ile ilgili bilgi bulunmazken bu eylemin dini bir temeli bulunmamaktadır.

Mantık olarak ruh çağırma eylemine bakıldığında bir masanın üzerinde bulunan objeler ile yapılan bu eylemin seanslarla yapıldığı ve ruhların bu şekilde çağrıldığına inanılmaktadır.

Konu ile ilgili çok sayıda soru ve görüş olmasına karşın dini temellere dayanmayan ruh çağırma eyleminin yapılması veya nasıl yapıldığı ile ilgili pek çok farklı görüş bulunmaktadır. Kısaca ruh çağırma eyleminin uydurma olduğu görüşü ön plandadır. Dinimizde sihir, fal ve büyü kesin olarak yasaklandığı düşünülürse ruh çağırma işleminin de yasaklandığını söylemek yanlış olmayacaktır.

 

ruh çağırma ruh çağırma tahtası ruh çağırma duası ruh çağırma sözleri ruh çağırma nasıl yapılır