Rus bankaları nelerdir? Türkiye'de Rus bankası var mı?

TAKİP ET

Ukrayna ile Rusya arasındaki gerilim hız kesmeden sürerken, İngiltere Başbakan'ı Boris Johnson yaptığı açıklamada, beş Rusya bankası ile üç kişiyi yaptırım listesine aldıklarını açıkladı. Johnson'ın bu açıklaması sonrasında vatandaşlar, ülkemizde Rusya bankası olup olmadığını merak etmeye başladı. Peki, Rus bankaları nelerdir? Türkiye'de Rus bankası var mı? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Twitter'da "5 Rus" etiketinin tt olması sonrasında vatandaşlar, Rus bankaları nelerdir? Türkiye'de Rus bankası var mı? sorularına yanıt aramaya başladı. İşte Rus bankalarına dair detaylar...

Rusya bankaları neler?

- Sberbank of Russia

- Vozrozhdenie Bank

- VTB Bank

- B&N Bank

- Bank Saint Petersburg

- Otkritie FC Bank

- Post Bank (Russia)

- Promsvyazbank

- Raiffeisenbank (Russia)

- Renaissance Credit

- Transcapitalbank

- UniCredit Bank Russia

- Unistream

- Uralsib

- Viking Bank

- Vnesheconombank

- Rosbank

- Rosselkhozbank

- Credit Bank of Moscow

- Evrofinance Mosnarbank

- Gazprombank

- Home Credit & Finance Bank

- MDM Bank

- Novikombank

- Rossiya Bank

- Russian National Commercial Bank

- Russian Standard Bank

- Russtroybank

- Sberkassa

- Tinkoff Bank

- Vostochny Bank

Sberbank Rusya bankası mı?

Sberbank (birikim bankası), merkezi Rusya olan bir devlet bankası. Banka, 2015 senesine dek "Rusya'nın Sberbankası" olarak bilinmekteydi. Sberbank'ın pek çok Avrupa ülkesi ile SSCB'den ayrılan ülkelerde faliyetleri vardır. 2014 senesi itibari ile Rusya ile D. Avrupa'nın en büyük, Avrupa'nın ise en büyük 3. bankası olarak seçilmiştir. Banka, 1991 senesinde kurulmuştur ve geçmişi Cancrin'in 1841 yılındaki mali reformlarına dek gitmektedir. Sberbank'ın merkezi Moskova'dadır. 

Banka, 2014 senesinden itibaren Rusya'da ki en büyük, Avrupa'daki 3. büyük ve dünyadaki otuz üçüncü büyük banka olmuştur. Rusya Milli Servet Fonu, Sberbank'ın yüzde 51'ine sahiptir. Fon adına bankanın yürütme işlerini Rus Hükümeti yapıyor.

İngiltere hangi bankalara yaptırım uygulayacak?

- Rossiya

- IS Bank

- General Bank

- Promsvyazbank

- Black Sea Bank

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'yla alakalı dikkat çeken açıklamalar yaptı. İngiltere'nin Rusya'ya karşı uygulayacağı yaptırım kararlarıyla ilgili açıklama yapan Johnson, "Putin'e amaçlarına müzakere maasasında diplomasiyle ulaşma konusunda her türlü şansı tanıdık. Ancak ihtimaller ile de yüzleşmemiz gerekmekte. Putin'in Ukrayna'ya işkence etme ve boyunduruğu altına alma planını sürdürmesinden endişe duyuyoruz. İngiltere ile müttefiklerimiz sayısız defa muhtemel bir işgalle ilgili dünyayı uyardı. İngiltere, Ukrayna'ya yeni bir saldırıya karşın her türlü desteği vererek 22 bin eğitmen, iki bin anti tank füzesi, yüz milyon dolarlık ekonomik destekle enerji bağımsızlığıyla alakalı desteklerde bulundu. Aynı zamanda beş yüz milyon poundluk gelişim desteği sözünü de verdik. Kiev'e gittiğim zaman Zelenskiy'le görüşme yaptım, Münih'te tekrar görüştük ve dün yine konuştuk. Putin'in açıklaması sonrasında kendisine İngiltere'nin Ukrayna'nın egemenliği ile toprak bütünlüğüne olan desteğimizi bir kere daha teyit ettim." ifadelerini kullandı.

İngiltere ile müttefiklerinin, Rusya'ya yaptırım uygulayacağını söyleyen Johnson, Kremlin için stratejik kişilire hedeflediğini belirtip, "Bugün İngiltere 5 Rusya bankasını yaptırım listesine alıyor. Bu bankalar Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank ve Black Sea Bank ayrıca 3 kişiyi de yaptırım listesine dahil ediyoruz. Bu kişilerin İngiltere'deki varlıkları dondurulacak, ülkeye seyahat etmeleri yasaklanacak ve tüm İngilizlerin bu kişilerle herhangi bir ticaret yapması yasaklanacaktır. Bu hazırladığımız yaptırımların ilk aşamasıdır, geri kalanını her an uygulayabilecek şekilde hazır tutuyoruz. Durum daha da tırmanacak olursa ek yaptırımların uygulamaya konmasından çekinmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de Rus bankası var mı?

Türkiye'de Rus bankası ya da Rus sermayeli herhangi bir banka bulunmuyor.

rus bankaları hangisi türkiyede rus bankası var mı