Rus televizyonunda İngiltere paylaşımı! Rus füzesi İngiltere büyüklüğünde alanı yok edebilir!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin Rusya'yı tehdit etmesi ve Ukrayna'ya silah satmaya devam edeceğini açıklaması Rusya'da yankı getirdi. Konuyla alakalı Rus devlet televizyon kanalında bir medya çalışanı İngiltere'yi haritadan göstererek nasıl vurulacağını anlattı ve Rus füzesi Sarmat'ın İngiltere ölçüsünde bir alanı yok edebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

İngiltere’nin Başbakanı Boris Johnson Moskova yerine Kiev’in yanında yer aldıklarını vurgulaması ve Ukrayna’ya ‘Ölümcül silahlar’ tedarik etmeyi sürdüreceklerini söylemesi Rusya tarafından hiç hoş karşılanmadı.
Rus devlet kanalında konuyla alakalı bir haberde gazetici Dmitri Kiselyov, aleni bir şekilde İngiltere’yi tehdit etti ve füzelerle nasıl vurulacağını da harita üzerinden gösterdi.
Küçük bir ada
Rus gazeteci programda önce geçmiş yıllarda duyurulan robotik denizaltı sistemi Poseidon’un İngiltere’yi istemesi durumunda denizin derinliklerine batırabileceğini söyledi. Devamında ise İngiltere’nin nükleer yollarla yok edilebileceği şeklinde ifadeler kullandı. Gazeteci Kiselyov, İngiltere’nin sadece küçük bir ada olduğunu neden büyük Rusya’yı nükleer silahlarla tehdit ettiklerini de sordu.

Sarmat füzesi yeter
Kiselyov İngiltere adasının çok küçük olduğunu vurgulayarak bir Sarmat füzesiyle sonsuza kadar boğulabileceğini vurguladı. Dünyanın en güçlüsü olan Rus füzesi Sarmat’ın Teksas ya da İngiltere büyüklüğünde bir alanı yok edebileceğini programda söyledi. Tek bir fırlatmayla Boris ve İngiltere’nin yok olabileceği gibi sözler sarf etti.
Kiev’e gideceklere uyarı
Ukrayna sahasındaki Rusya öfkelendi ve Rus Savunma Bakanlığı bir açıklamasında, İngiltere’nin Kiev yönetimini kışkırtarak provokasyona yönlendirmesini kabul edilemez buldu. Bu davranışlara Rusya’nın gereken cevabı vereceğini ifade ettikten sonra, Kiev’i ziyaret eden ülke temsilcilerinin can güvenliklerinde sorumlu olmadıklarını vurguladılar. Bölgedeki özel askeri operasyonun Kiev’deki askeri karargahları ve komuta merkezlerinin sürekli hedefleri olarak bulunduğunu belirtti.