Rus ve Ukraynalıların akın ettiği Antalya'da yüksek kira protestosu

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın ardından ülkelerinden kaçan Ruslar ve Ukraynalılar Antalya'ya akın etti. Kentte lüks dairelerin aylık kirası 100 bin liranın üzerine çıktı. Yaşanan fahiş kira artışında tepki göstermek için protesto gösterisi yapan bir grup, ''Kirazedelerin devlet tarafından korunup kollanmasını istiyoruz'' dedi.

Reklam
Reklam

Antalya'da son zamanlarda Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının kente gelmesi ile birlikte kira fiyatlarında artış yaşanıyor. Özellikle lüks dairelerin fiyatları 100 bin liranın üzerine çıkarken vatandaşlar protesto gösterisi yaptı. Kapalı yol olarak da bilinen Kazım Özalp Caddesi attalos heykeli önünde toplanan 20 kişilik bir grup ellerinde dövizlerle basın açıklamasında bulundu. Musa Yaşar mağdur kiracılar adına basın açıklamasını okuyan isim oldu.

Devlet tarafından kirazedelerin korunması isteniyor

Kiracılar adına basın açıklamasını okuyan Musa Yaşar, "Burada toplanma ve bir araya gelmemizdeki amaç fahiş oranlarda artan kira bedelleridir. Yüksek oranda artan kira fiyatları ve ev sahipleri tarafından zor kullanılarak, kanunsuzca uygulanan psikolojik şiddet ile tehditlerle evlerinden yasa dışı çıkartılma sebebi ile sesimizi duyurmaya geldik. Bu insanların birçoğu ya asgari ücretle çalışan emekçi ya da yıllarca bu millete hizmet etmiş kıymetli emeklilerimizdir.

Maalesef toplumumuzun kangren olmuş barınma sorununa devlet büyüklerinin ivedilikle el uzatmasını, çözümlemesini istiyoruz. Kirazedelerin devlet tarafından korunup kollanmasını istiyoruz. Bu barınma ihtiyacı sorunu kısa zamanda çözülmezse başka şehirlere göç başlayacaktır. Turizm, tarım ve beden işçilerinin bu şehirden ayrılması hizmet sektörü için büyük bir felaket ve yıkım olur" dedi.