Ruslar tatil için Türkiye'ye akın etmeye hazırlanıyor

TAKİP ET

Rusya tur operatörleri birliği son dakika açıklaması yaparak Rus turistlerin Türkiye'de tatil yapmak için sıraya girdiğini duyurdu. Türkiye'de tatile yönelik taleplerin arzı aştığı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Tatil sezonunun açılması ile birlikte Türkiye yabancı turistler için Cazibe merkezi haline dönüştü. Özellikle Rus turistler Türkiye'de tatil yapabilmek için sıraya girmiş durumda. RUSYA Tur Operatörleri Birliğinden (ATOR) Yazılı bir açıklama yaparak tur operatörlerinin yakın tarihler için Türkiye'ye uçuşlarda tur paketi sıkıntısı yaşadığını bildirdi. Yani Rus turistlerin Türkiye'de tatil talebi arzı aşmış durumda.
 

Uçak bulunamıyor

Açıklamada başkent Moskova'dan 2-3 günlük kapsayacak şekilde Antalya'ya uçuş bulmanın imkansız olduğuna dikkat çekilirken kısıtlı havayolu taşımacılığı sebebiyle talebin arzı önemli halde geçtiği vurgulandı. Rus turistler özellikle Ege sahillerine yoğun ilgi gösterirken bu bölgelerde arz sıkıntısının çok daha fazla olduğu ifade edildi.
 

Temmuz ağustos aylarında durum daha iyi

Yakın zamanda Türkiye'ye Rusya'dan tatil bulmak mümkün olmazken temmuz ve ağustos aylarında ise Durumunu daha iyi olduğu bildirildi. Havayolu taşımacılığı konusunda da iyileştirmelerin yapılacağı vurgulanan açıklamada durumun kademeli olarak daha iyi bir hale geldiği ifade edildi.