Rusya 12 Mayıs'ta duyuracak! Kritik açıklama, Rusya açıkça tehdit etmişti!

TAKİP ET

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, Rusya'nın elindeki askeri gücü sert biçimde kullanmasından sonra ülkesinin NATO'ya girip girmeyeceğine ilişkin kararı 12 Mayıs'ta açıklayacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

24 Şubat tarihinde Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri müdahaleden sonra Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Maria Zaharova’dan gelen açıklama dikkat çekmişti. Maria Zaharova açıklamasında Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya alınmasının Rusya’nın karşı adımlar atmasına sebep olacağını belirtmiş ve bunun ciddi siyasi ve askeri sonuçlarının olacağını vurgulamıştı. Bu gelişmenin ardından Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, NATO’ya üye olup olmamakla ilgili ülkesinin 12 Mayıs tarihinde açıklama yapacağını söyledi.
Bölgenin güvenlik durumu değişti
Sauli Niinistö, düzenlenen basın toplantısında NATO’ya üyelik başvurusundaki kararlarını 12 Mayıs tarihinde duyuracaklarını açıkladı.
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, bölgede değişen güvenlik durumuyla ilgili olarak sivil toplum örgütleri, siyasi partiler ve hükümetle görülme yaptıktan sonra karar vereceklerini ifade etti.  
Rusya’nın askeri gücünü sert biçimde kullanıyor olmasının endişelere neden olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Niinistö, Finlandiya hükümetinin NATO’ya katılım başvurusuyla ilgili verdikleri kararı 14 Mayıs’ta açıklayacaklarını söyledi.
Finlandiya ve İsveç iddiası
İsveç’in en çok basılan gazetelerinden Expressen’in yaptığı habere göre Finlandiya ve İsveç, NATO’ya 17 – 21 Mayıs tarihleri arasında üyelik başvurusunda bulunacak.