Rusya Avrupa'nın gazını tamamen kestiğini açıkladı

TAKİP ET

Rusya, daha önce 3 günlük bakımı gerekçe göstererek belirli süreli kapattığı Kuzey akım boru hattını tamamen süresiz olarak kapattığını duyurdu. Avrupa ülkeleri bu haber sonrasında çeşitli önlemleri açıklamaya başladı.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş sonrasında Moskova uygulanan yaptırımların cevabını gazı keserek vermeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada 3 günlük bakım nedeniyle Kuzey akım boru hattının kapatıldığı duyurulmuştu. Ancak G7’nin Rusya petrolüne tavan fiyat koyma kararı sonrasında Gazprom’dan yeni açıklama geldi. Rusya Avrupa'ya verdiği gazı süresiz olarak kesti.

Rusya doğum G7'nin Rusya petrolüne tavan fiyat koyma kararı sonrasında kritik hamle geldi. Geçtiğimiz günlerde üç günlük bakım nedeniyle Kuzey Akın boru hattını kapatan Rusya bu defa süresiz olarak kapatma kararı aldı. Gazprom şirketinden yapılan açıklamada, "Kuzey Akım boru hattından Avrupa'ya gaz sevkiyatını tamamen durdurduğunu" ifade edildi.

3 günlük kapatma kararı alınmıştı

Patron şirketi daha önce bakım çalışmalarını gerekçe göstererek 31 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında hattım çalışmayacağını duyurmuştu. Ancak bu defa süresiz olarak kapatma kararı alındığı ifade edildi. Telegram kanalından bir açıklama yayınlayan gazprom, yağ sızıntısı olduğunu gerekçe gösterdi.

İngiltere alarma geçti

Gazprom şirketinin aldığı Bu karar sonrasında İngiltere'de alarm durumuna geçti nokta kapatma kararını duyan İngiltere, tasarruf için sıkı önlemler alınacağını bildirdi.