Rusya borsası ağır kayıpta! Ruble giderek değer kaybediyor..

TAKİP ET

Ukrayna'ya karşı askeri müdahale başlatan Rusya'nın karşılaştığı yaptırımlar ekonomisinde ağır darbeler almasına neden oldu. Rusya'nın para birimi olan Ruble, savaşın başladığı ilk günden itibaren düşmeye başlarken borsanın da ağır kayıplar verdiği görüldü.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrasında batılı devletleri Rusya'ya peş peşe ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Savaşın başladığı ilk gün Ruble yüzde 30 oranında değer kaybederek bir rekora ulaştı.  



RUBLE HAFTAYA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Rusya’ya karşı ABD ve Avrupa ülkelerinin uygulamaya aldığı finansal yaptırımların sonrasında haftanın ilk iş gününde Ruble'nin büyük değer kaybı yaşadığı görüldü. Özellikle batılı ülkelerin Rusya’nın SWİFT sistemi listesinden çıkarılma kararı almasının ardından Rus rublesi, offshore işlemleri üzerinde yüzde 30 oranından bir gerileme yaşadığı aktarıldı. 

Geçtiğimiz haftayı 83 seviyelerinden kapatan dolar/ruble kurunun pazartesi gününe 108 seviyesine başladığı bildirildi. 



Diğer taraftan Moskova Borsası pazartesi gününe normalden yaklaşık 3 saat sonra döviz ve para piyasası ticareti ile başlayacağını açıklarken Merkez Bankası’nın uluslararası varlıklarını dondurmak adına atılmasını öngördüğü adımları öne çekeceği ve yapılan değerlendirmeler sonrasında da bir yaptırım uygulanması bekleniyor.

 

rusya borsası ruble ne kadar rus rublesi rusya ukrayna savaşı