Rusya'da askeri eğitim okulları yeniden açılacak

TAKİP ET

İngiltere savunma Bakanlığının istihbarat raporunda Rusya ile ilgili flaş bir detay ortaya çıktı. Raporda 2023 yılının Eylül ayından itibaren Rusya'da askeri eğitim okullarının yeniden faaliyete geçeceği bildirildi. Uygulama Sovyetler Birliği döneminde 1993 tarihinde sona ermişti.

Reklam
Reklam

İngiltere Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan istihbarat raporu tüm dünyayı şaşkına çevirdi. Raporda Rusya ile ilgili Detay dikkat çekerken 2023 Eylül ayı itibarıyla okullarda askeri eğitim verileceği bildirildi. Rusya Eğitim Bakanı Sergey Kravstov'un, Açıklamalarına da yer verilen raporda "Bu, öğrencilerin zorunlu askeri eğitim aldığı, 1993'te sona eren bir Sovyet dönemi programını tekrarlıyor. Bu eğitim, kimyasal veya nükleer saldırı için beklenmedik durumları, ilk yardım ve Kalaşnikof tüfeklerini kullanma ve ateş etme eğitimlerini içeriyordu” denildi.

Sovyetler döneminde sona ermişti

Rusya'da yeniden başlaması planlanan askeri eğitim 1993 yılında Sovyetler döneminde sona ermişti. Rusya Kırım'ın ilhakı sonrasında yeniden okullarda askeri eğitim vermeyi denemişti. Ancak bu yıla kadar askeri eğitim verilmemişti. Rusya ve Ukrayna arasında devam eden kriz sonrasında yeniden okullarda askeri eğitim verileceği öne sürülüyor.