Rusya'da peş peşe patlamalar: Ölü ve yaralılar var

TAKİP ET

Rusya'nın Belgorod eyaletinde bu sabah saatlerinde peş peşe patlamalar yaşandı. Bölgede çok sayıda patlama olduğu öğrenilirken Vali tarafından yapılan açıklamada en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve 4 kişinin yaralandığı belirtildi.

Reklam
Reklam

Rusya-Ukrayna sınırına yakın olan Belgorod kentinde bu sabah saatlerinde çok sayıda patlama olduğu bildirildi. Peş peşe yaşanan patlamalarla kâbusa uyanan halk Neye uğradığını şaşırdı. Belgorod Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, Patlamalarla ilgili açıklamada bulunurken en az 11 apartmanın ve 39 evin zarar gördüğünü söyledi. 5 evin tamamen yıkıldığı açıklandı.

Ölü ve yaralılar var

Patlamaların sivil yerleşim alanlarında meydana geldiği öğrenilirken olayla en az 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin de yaralandığı açıklandı. Gladkov, Yaralılardan ikisinin hastanede tedavi gördüğünü belirtirken yaralananlardan birinin 10 yaşında bir çocuk olduğunu ifade etti.

Saldırı mı oldu?

Patlamaların Rusya'nın Ukrayna sınırında olan bir kentinde yaşanması nedeniyle akıllara Ukrayna'dan bir saldırı mı oldu soruları geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Vali, hava savunma sistemlerinin çalıştığını söyledi. Olayın Ukrayna saldırısı olup olmadığına ilişkin ise bir açıklama yapılmadı.