Rusya'dan Facebook ve Twitter'a yaptırım misillemesi! Erişim engeli getirdi..

TAKİP ET

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş nedeniyle Facebook ve Twitter'dan yaptırım alan Rusya, her iki platforma misilleme yaptı ve erşim engeli getirdi.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri işgal harekatı sonrası iki ülke arasında savaş başlarken bu gelişmelerle birlikte Rusya'ya karşı bir çok yaptırımlar arka arkaya geldi. Yaptırım kararlarına Facebook ve Twitter'da katılırken Rus medyasına her iki platformdan da sansür uyguladı.  Gelen sansürler ve yaptırımlara karşılık olarak Rusya'da hem Facebook'a hem de Twitter'a misilleme yaptı ve iki platforma da erişim yasaklama kararı aldı.



Rusya'nın Federal Bilgi Teknolojileri tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada Facebook’un Rusya'nın medyasına yönelik ayrımcılık yapıldığını söyledi. Facebook’un hemen ardından ülkede, Twitter için de bir yasak getirildiğini duyuran açıklamada Twitter’ın da ülke genelinde yasaklandığı belirtilirken her iki platforma da erişimin tamamen durdurulduğu bildirildi.



145 milyon nüfusa sahip Rusya’da toplam 106 milyon sosyal medya kullanıcısı bulunurken bunun  8.6 milyon seviyesinde Facebook, 3 milyon seviyesinin ise Twitter kullanıcı olduğu belirtiliyor.
 

rusya ukrayna savaşı Facebook Twitter erişim engeli erişim yasağı