Rusya'dan gövde gösterisi! Putin oyuncaklarını sergiledi

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasında kriz devam ederken Moskova'dan gövde gösterisi geldi. Rusya Savunma Bakanlığı, çeşitli füzeler, tanklar, havan topları ve askeri kamyonları Başkent Moskova yakınlarında sergiledi. Vilademir Putin ise burada yaptığı açıklamada Rusya'nın askeri teknoloji konusunda batıdan yıllarca önde olduğunu söyleyerek Donbas ile ilgili bazı ifadeler kullandı.

Reklam
Reklam

Rusya Savunma Bakanlığı, Moskova'nın güneybatısında bulunan banlıyor Alabino'da uluslararası askeri ve teknik Forum 2022 kapsamında Ordu'nun elinde bulunan çeşitli füzeler, havan topları ve tankları sergiledi. 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek olan fuarda Rusya adeta gövde gösterisi yaptı.

RUSYA BATIDAN ONLARCA YIL ÖNDE

Forumda açılış konuşması yapan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ise Rusya'nın batıdan askeri teknoloji konusunda onlarca yıl önde olduğunu söyledi. Putin aynı zamanda açıklamasının devamında müttefiklerine en modern silahlarla donatma sözünü de verdi.

MÜTTEFİK ÜLKELERE SİLAH SATACAK

Rusya Devlet başkanı Putin'in açıklamasının devamında Ukrayna'da savaşın başlamasından bu yana Afrika, Latin Amerika ve Asya'da müttefik olarak görülen ülkelere Rusya'nın gelişmiş silahlar ve askeri teknolojiler satmaya istekli olduğunu belirtti. Hemen ardından bir açıklama yayınlayan Rusya Savunma Bakanlığı da Batı Afrika ülkesi Mali ile savunma yeteneklerini güçlendirme anlamında görüşmelerin başladığını bildirdi.