Rusya'dan kritik açıklama: Sinop'a nükleer santral kurulması için görüşmeler başladı

TAKİP ET

Sinop'ta nükleer santral İnşaat etmek isteyen Rus şirket Rosatom, Türkiye ile görüşmelerin başladığını duyurdu.

Reklam
Reklam

Rus şirket rosatom, Sinop'ta nükleer santral inşa etmek üzere Türkiye ile görüşmelere başladıklarını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama Rosatom Başkanı Lihaçev’den geldi. Sinop ile ilgili konuşan Lihaçev,  "Burası, dünyanın tüm nükleer uzmanları tarafından oldukça iyi bilinen, Karadeniz’in kıyısında bulunan ve 4 güç üniteli büyük kapasiteli bir nükleer santral kurmak için son derece ilgi çekici bir saha." dedi.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Sinop'a nükleer santral kurmak için görüşmelerin başladığını duyurdu. Rusya devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lihaçev, Türkiye'nin ikinci nükleer güç santralinin Sinop'ta inşa etmeyi planladıklarını bildirdi.

Sinop ilgi çekici bir saha

Rusya Devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Lihaçev, "Burası, dünyanın tüm nükleer uzmanları tarafından oldukça iyi bilinen, Karadeniz’in kıyısında bulunan ve 4 güç üniteli büyük kapasiteli bir nükleer santral kurmak için son derece ilgi çekici bir saha. Teknolojik iş birliği oluşturulması, yatırım politikası ve geleceğin bu büyük nükleer santralini dikkate alarak Türk enerji piyasasının oluşturulması ile ilgili yaklaşımlar hakkında Türk iş ortaklarımızla görüşmelere başladık" ifadelerini kullandı.