Rusya'dan Netflix'e skandal soruşturma!

TAKİP ET

Rusya'da Netflix'in geleneksel cinsel ilişkiler propagandası yapılmasını yasaklayan yasayı ihlal etmesi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Reklam
Reklam

Rusya'da ailelerin korunmasıyla görevli kamu komiserliği tarafından diz ve film platformu Netflix şikayet edildi. Komiser Olga Barents tarafından yapılan şikayette Netflix'in 2013 yılında '16+' etiketiyle LGBT+ temalı diziler yayınladığı ve ülkede 18 yaşın altında olanlara yönelik hükümetin koyduğu 'geleneksel cinsel ilişkiler propagandası' yapılmasına yasak getiren yasayı ihlal ettiği belirtildi.

Yapılan şikayet sonrası başlatılan soruşturma kapsamında temyiz başvurusuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın Moskova departmanının değerlendirildiği belirtilirken Netflix şirket yetkililerinden olaya ilişkin bir yorum yapılmadığı öğrenildi. Netflix'in Rusya yasalarını ihlal ettiği tespit edilmesi halinde 1 milyon rubleye (13 bin 400 dolar) yakın bir para cezasının kesileceği ve hizmetinin de geçici olarak askıya alınacağı konuşuluyor..

MOSKOVA KARARA İTİRAZ ETTİ!

Rusya'nın söz konusu mevzuatının ise insan hakları tarafları tarafından kınandığı öğrenilirken 2017 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin, Rus eşcinsel propagandayla ilgili koyduğu yasanın Avrupa Antlaşması kurallarını ihlal ettiğine ve aynı zamanda ifade özgürlüğünü engellediğine karar vererek kararında  LGBTQ+ bireylere karşı ayrımcılığın da olduğu belirtildi. Moskova tarafında ise bu karar 'adaletsiz' olarak nitelendirildi.

rusya netflix soruşturma