Rusya'dan Yunanistan açıklaması: Rus turistler için güvenli değil

TAKİP ET

Rusya'dan vatandaşlarının en çok tercih ettiği Turizm bölgelerinden olan Yunanistan konusunda uyarı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuriy Pilipson, Rus turistler için artık Yunanistan'ın güvenli bir ülke olmadığını söyledi.

Reklam
Reklam

Rusya Ukrayna Savaşı devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığından önemli bir Yunanistan uyarısı geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Dördüncü Avrupa Dairesi Direktörü Yuriy Pilipson, Yunanistan'a giden Rus turistlere ayrımcılık ve saldırı yapıldığına dair bilgiler aldıklarını belirtirken Yunan yetkililerden de bitmek bilmeyen Rusya karşıtı açıklamalar geldiğini söyledi. Ayrıca Yunan basınında Ukrayna'daki olaylar hakkında dezenformasyon yapıldığını söyleyen Pilipson, Rus haber kaynaklarının da Yunan basını tarafından uzun süre önce engellendiğini vurguladı.

Artık güvenli değil

Pilipson, Rusya'da bulunan turistlerden Rusya'nın Atina Büyükelçiliği’ne ve Selanik başkonsolosluğuna yasal hak ve çıkarlarının ihlal edildiğine dair çok sayıda şikayet geldiğini belirterek, Yunanistan'da bulunan vatandaşlarına başlarına bir olay gelmesi durumunda suçluların cezalandırılması için Yunan kolluk kuvvetlerine gitmelerini tavsiye etti.

Artık Yunanistan'ın Rus turistler için güvenli bir ülke olmadığını söyleyen Pilipson, Aynı zamanda ülkede Rus diplomatik personel sayısının son derece az olduğunu ve bu nedenle diplomatik temsilcilikleri imkânlarını ciddi anlamda kısıtlandığını söyledi.