Rusya Donbass'ta bir hastaneyi vurması sonucunda 4 kişi ölürken 10 kişi yaralandı

TAKİP ET

Rusya'nın Donbass'taki bir hastaneyi vurması sonucunda 4 kişinin hayatını kaybederken 10 kişinin de yaralandı.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbas bölgesine özel askeri operasyon emri verdiğini duyurdu.Yapılan bu duyuru sonrasında Rus ordusu kısa bir süre sonra Ukrayna topraklarına girdi. Yapılan operasyon için Rusya Savunma Bakanlığı Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini duyurken Donbass bölgesinde bombardıman sesleri devam ediyordu.
 
RUSYA, DONETSK'TE HASTANE VURDU
Ukrayna tarafından yapılan açıklamada ise Donbass bölgesindeki Vuhledar’da bir hastanenin vurulduğu ifade edilirken operasyon sonucunda 4 kişinin hayatını kaybettiği 6’sı doktor 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi.
Ayrıca Ukrayna, Rusya’nın 203 saldırı gerçekleştirdiğini, Luhansk bölgesinde de çatışmanın sürdüğünü söyledi.
DONBAS KRİZİ VE RUSYA'NIN ASKERİ MÜDAHALESİ
Ukrayna'da 2014'teki Meydan olaylarının ardından, Batı yanlısı bir hükümet yönetime geldi ve Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ülkeden kaçtı. Rusya, Kırım'ı yasa dışı şekilde ilhak etti. Ukrayna'da Rus etnik kökene sahip nüfusun yoğun olarak yaşadığı Donetsk ve Luhansk bölgelerinde ayrılıkçılar sözde yönetimler ilan etti. Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı güçlerle Ukrayna ordusu arasında kanlı çatışmalar yaşandı. Batılı güçlerin Moskova nezdinde devreye girmesiyle 2014 ve 2015'te Minsk Anlaşmaları imzalandı. Ancak ateşkes ihlalleri sürdü. Şubat itibarıyla çatışmalarda yaklaşık 14 bin kişi hayatını kaybetti.

 

Rusya Ukrayna