Rusya, dünyanın en büyük uçağını düşürdü

TAKİP ET

Ukrayna ile uluslararası hukuka aykırı bir şekilde çatışmaya giren Rusya, dünyanın en büyük uçağını düşürdü. Antonov An-225 adı verilen uçak aynı zamanda Ukrayna'nın sembollerinden birisiydi. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’ya hukuksuz olarak saldırmasının üzerinden 3 gün geçti. Ukrayna’nın özellikle kuzey kısmı başkent Kiev’in o bölgede yer alması sebebiyle büyük çatışmalara sahne olmaya devam ediyor. Alınan son bilgilere göre ise Rusya askeri güçleri dünyanın en büyük uçağı unvanını taşıyan aynı zamanda Ukrayna’nın gururu olarak da bilinen Antonov An-225 uçağını düşürdü. Antonov şirketine ait olan söz konusu uçak Gostamal Havalimanı’nda bulunuyordu.
Rus Özel Kuvvetler mensuplarının hava indirme şeklinde ulaştığı Gostamal Havalimanı’nda savaşın ilk günlerinden bu yana şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. Konum olarak kritik bir yerde bulunan Antonov An-225, ‘’Buran Uzay Mekiği’ni’’ taşıması amacıyla üretilmiş ve SSCB’nin dağılmasıyla birlikte Ukrayna’da bırakılmıştı. Dünyanın en ağır yüklerini taşıdığı ifade edilen Antonov An-225 Türkiye’ye de defalarca gelmişti. 
640 tonluk kalkış ağırlığı ve 250 tonluk yük taşıma kapasitesiyle Antonov An-225 uçağı 240 alan Guinness Rekorlar Kitabı’na da aday olarak gösterilmişti.

Antonov Antonov An-225 Rusya Ukrayna Türkiye savaş