Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nerede çıktı?

TAKİP ET

Dünya gündeminde yakından takip edilen Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan hareketlilik her an bir üst seviyeye taşınmaktadır. Peki Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nerede çıktı? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Dünya gündeminde yakından takip edilen Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan hareketlilik her an bir üst seviyeye taşınmaktadır. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilim her geçen gün daha da yükselirken savaş ülkemizde de yakından takip ediliyor. Vatandaşlar ise Rusya ile Ukrayna Savaşı'nın nerede çıktığını merak ediyor. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nerede çıktı? 
Rusya lideri Putin'in dünyayı ayağa kaldıran kararından sonra Rusya'ya bağlı olan çok sayıda asker ve tankın Donestk ile Luhansk'a giriş yaptığı gelen görüntüler arasında yer aldı. Önceki günlerde sokaklarda tankların olmadığı görülürken şehrin kenarında beş tane tanktan oluşan bir konvoy görüldü. Şehrin diğer tarafında ise iki tane tankın olduğu bildirildi. Putin'in iki ayrılıkçı bölgey ile dostluk anlaşmaları imzalanmasından ve Rus birliklerine Moskova'nın barışı koruma operasyonunu başlatmasından sonra tanklar ortaya çıktı. Tankların konuşlandırmalarını emretmesinden saatler sonra bölgeden ilk görüntüler gelmeye başladı. 

İngiltere işgalin resmen başladığını duyurdu!
Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna gönderilen tank ve askerlerden sonra İngiltere hükümeti işgalin resmen başladığını duyurdu. İngiltere ve ABD, Rusya'ya daha fazla yaptırım uygulamaya hazırlanırken, Boris Johnson bu sabah Kobra komitesinin toplantısında başkanlık yaptı. 
Bu sabah Kabine Başkanı Şakir Javid şu sözleri dile getirdi: "Avrupa'da çok karanlık bir güne uyanıyoruz ve bugün gördüklerimizden ve öğrendiklerimiz den açıkça anlaşılıyor ki, Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın egemenliğine ve onun egemenliğine saldırmaya karar verdim Toprak bütünlüğü" 
Ukrayna Milletvekili Lisa Yasko, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'teki Rus askerleri ve tanklarının görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaştığı görüntülerin altına "Rus sosyal medya kanalları, Donetsk'teki bu tank videosunu yayın. Tanrım, lütfen bu savaşa bir daha izin verme! Yaptırım uygulayın!" ifadelerini kullandı. 

Putin kararnameyi imzaladı 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ruhu bir konuşma yaparak Donetsk ve Lugansk bölgelerini resmen tanıdığını açıkladı. Putin, tanıma kararını açıkladıktan sonra Rusya Silahlı Kuvvetlerine Donetsk ve Lugansk'de barışın korunması talimatı verdi. Böylece Rus güçleri, Ukrayna'nın doğusunda Donbas bölgesine ayak basmış olacak. Rusya Devlet Başkanı Putin konuşmasından sonra Kremlin Sarayı'nda sırayla sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti, ardından sözde Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzaladı. İmza töreninde söz konusu yönetimlerin temsilcileri de hazır bulunmuş, Rusya ile ayrılıkçıların sözde yönetimleri arasında "dostluk" ve "iş birliği" anlaşmaları da imzalanmıştır. Rusya Devlet Başkanı Putin, konuşmasında Donbas bölgesinin tarihsel olarak Rusya'nın bir parçası olduğunu Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerinin egemenliklerini tanıdıklarını açıkladı. Federal meclisin bu kararı desteklemeye davet eden Putin, dökülen kanların Kiev'deki rejimin elinde olacağını, bu kararları açıklayarak Rus vatanseverlerin gücünü arkasında hissedeceğini söyledi. 

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nerede çıktı Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna krizi Vladimir Putin