Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye dublörünü gönderdiği iddia edildi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde İran'da Rusya lideri Putin ile bir araya gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'i bekletmesi uzun süre boyunca sosyal medyada gündem olmuştu. Tahran zirvesinde yaşananlara ilişkin Ukrayna'dan gelen iddia ise herkesi şaşkına çevirdi. Ukrayna basınında Rusya Devlet Başkanı Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye dublörünü gönderdiği konuşuluyor.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında aylarca devam eden savaş hala sürüyor. Savaş devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin geçtiğimiz günlerde Tahran'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın basın toplantısı öncesinde bile Putin’i bekletilmesi de gündem oldu. İran'ın başkenti Tahran'da üçlü zirve yapılırken Ukrayna'dan ilginç bir iddia geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PUTİN’İ BEKLETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ev sahipliğinde Tahran'da bir araya gelmişti. Burada hem ikili hem de üçlü görüşmeler yapılmış hemen ardından basın toplantısı için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin kameralar karşısına geçmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce kendisine yapıldığı gidip Putin’i bekletmesi sosyal medyada da uzun süre gündemi olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikili görüşmeye geç gelmesi 2020 yılında kendisine yapılan davranışın intikamını aldığı şeklinde yorumlanmıştı.

DUBLÖRÜNÜ GÖNDERDİ İDDİASI 

Tüm bunlar yaşanırken Ukrayna'dan gündeme bomba gibi düşecek bir iddia geldi. Ukraynalı tümgeneral Kirilo Budanov, Tahran'da yapılan zirve ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görüşmeye dublörünü gönderdiğini öne sürdü. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçaktan indiği görüntülerde sosyal medyada paylaşılırken görüntülerde kırmızı halıda yürüyen kişinin bir ayağının topalladığı ve normalden çok daha hızlı hareket ederek kameralara görüntü vermek istemediği öne sürüldü.