Rusya lideri Putin'in en güvendiği general öldürüldü!

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna karşı başlattığı saldırıların 9. gününde Rus lider Putin'in en çok güvendiği isimlerden biri olan Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin Ukrayna askerleri tarafından öldürüldüğü açıklandı.

Reklam
Reklam

Ukrayna ile Rusya arasında başlayan savaş 10. gününe girerken iki ülkeden de büyük kayıp haberleri gelmeye başladı. Yayınlanan bir haberde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çok yakın olarak bilinen Tümgeneral Andrey Sukhovetsky'nin Ukrayna askerleri tarafından öldürüldüğü duyuruldu. Sukhovetsky'nin ölümünün ise savaşta Rusya'nın bu güne kadar ki en büyük kaybı olduğu belirtildi.



PUTİN'E EN YAKIN İSİMLERDEN BİRİ

ABD medyası tarafından yayınlanan haberlerde ise 47 yaşındaki Rus General Sukhovetsky'nin ölümünün Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşta bu güne kadar verdiği en büyük kayıplardan biri olarak belirtilirken Ukrayna'da gerçekleşen 'özel operasyonlarda' öldüğü de doğrulandı. 
Bir döne Suriye'de de görevli olan Andrey Sukhovetsky'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile çok yakın olduğu ve neredeyse Putin'in sağ kolu olduğu da iddia edildi.

rusya ukrayna savaşı Tümgeneral Andrey Sukhovetsky putinin sağ kolu