Rusya'nın askeri konvoyu Kiev'e adım adım yaklaşıyor!

TAKİP ET

Rusya'nın askeri konvoyunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e adım adım yaklaştığına dair yeni görüntüler paylaşıldı. ABD merkezli Maxar Technologies şirketi, konvoyun uzunluğunun ise yaklaşık olarak 64 km olduğunu açıkladı.

Reklam
Reklam

Rusya ordusunun Devlet Başkanı Putin'in emriyle Ukrayna'ya askeri harekat başlatması sonrası ülkenin çeşitli noktalarında sıcak çatışmalar yaşanmaya başlandı.



Ukrayna’nın başkenti Kiev’ i kuşatma kararı alan Rus ordusunun gerçekleştirdiği askeri sevkiyatın uydu görüntüleri medyaya sızdırıldı.



Merkezi ABD'de olan Maxar Technologies şirketi, elindeki yeni uydu görüntülerini yayınlarken görüntülerde Rusya'nın askeri konvoyunun başkent Kiev'e doru geldiği görüldü.



Rus askerilerine ait konvoyun uzunluğunun ise 40 milden (64 km) fazla olduğunu açıkladı. Askeri konvoyda zırhlı araçlar, tanklar, çekili toplar ve diğer askeri araçların olduğunun görüldüğü görüntülerde Rus ordusunun Kiev'e yaklaşık olarak 43 km mesafede olan Antonov Hava Üssü'nden Ukrayna'nın Prisbyrsk kentinin kuzeyine kadar uzandığı aktarıldı.



 

rusya ukrayna savaşı Kiev son dakika rus askeri konvoyu Kievdeki son durum nedir