Rusya'nın attığı füzeler Yavoriv'deki askeri üssü vurdu! Bilanço ağır

TAKİP ET

Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, Lviv'deki NATO'ya bağlı olduğu iddia edilen askeri merkezini 30 roketle vurdu. Askeri üste bulunan 35 kişi hayatını kaybederken 134 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı saldırılarının 18. gününde Lviv'in kuzey batısında Polonya sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan ve Yavoriv Askeri Poligonu (Uluslararası Barışı Koruma ve Güvenlik Merkezi) olarak bilinen, NATO'ya bağlı uluslararası askeri birliklerin de olduğu ifade edilen üs bölgesi Rusya tarafından vuruldu. 30 adet füzenin vurduğu üste bilançonun ağır olduğu öğrenildi. Konu ile alakalı açıklama yapan Lviv Belediye Başkanı Andrey Sadoviy, "Resmi verilere göre askeri noktaya 30 roket saldırısı düzenlendi. Uçaklar Saratov'dan (Rusya) kalkarak Karadeniz üzerinden geldi.

Rusya tarafından gerçekleştirilen saldırılar sonucunda 35 kişinin hayatını kaybettiği öğrenilirken 134 kişi ise yaralandı. Yaralılara ilk müdahale yapılırken yaralılardan bazıları hastaneye kaldırıldı. 
 

Rusya Ukrayna Savaş