Rusya'nın en büyük hacker grubundan Bayraktar ailesine tehdit

TAKİP ET

Rusya'nın hacker grubu Killnet, Türkiye'nin şirketi olan Baykar'ı tehdit eden bir mesaj yayınladı.

Reklam
Reklam

BBC Rusça servisinde mülakat gerçekleştiren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar kendisine yöneltilen Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız, sorusuna cevap olarak Moskova'nın ne kadar para teklif ederse etsin onlara silah satmayacağını dile getirdi. Bu sözler ile deliren Rusya'nın en büyük hacker grubu olan Killnet, Türk şirketi Baykar ve Bayraktar ailesine hedef alan bir mesaj yayınladı.

Kremlin hacker grubu Killnet, Telegram aracılığı ile yaptıkları bir açıklamaya göre Rusya ordusuna Ukrayna saldırılarına kayıp verdiren Bayraktar SİHA'larını üreten Baykar'ı ve şirket sahibi olan Bayraktar ailesini tehdit etti.

Rusya'ya SİHA satmayız

BBC Rusça servisine mülakat verek Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar kendisine yöneltilen Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız, sorusuna cevap olarak işlerinin temelinin önceliğinde hiçbir zaman paranın olmadığını, Moskova'nın ne kadar para teklif ederse etsin onlara asla silah satmayacağını vurguladı. Yapılan bu açıklamaların ardından Kremlin'in destek verdiği Hacker grubu Killnet tehdit mesajını yayınladı.

Üretim tesislerinizden olursunuz

Daha önce Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji'nin, Ukrayna'da SİHA üretimine ilişkin bir fabrika kuracağına yönelik gelen haberler üzerine tesisin meşru hedefleri olacağını aktarmıştı.