Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da 90 günlük seferberlik ilan edildi!

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülke genelinde 90 gün sürecek olan seferberlik ilanını içeren kararnameyi imzaladı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı gerçekleştirdiği askeri operasyonlar sonrası Ukrayna'da birçok askeri tesisler vuruldu ve büyük kentlerin bazı yerleri Rus ordusu tarafından işgal edildi.



Yaşanan bu gelişmelerle birlikte ülkesinin her zaman kendisini savunacağını söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülke çapında genel seferberlik ilan edilmesi yönünde bir karar verdi. Bununla ilgili hazırlanan kararnameyi imzalayan Zelenskiy, kararnamenin yürürlüğe girmesinden sonra söz konusu seferberlik kararının 90 süreceğini bildirdi.



Ülke geneli için alınan seferberlik kararının Rus ordusunun başlattığı askeri harekata karşılık olarak ülkenin savunmasını daha da güçlendirmek adına 'Ulusal Savunma ve Güvenlik Konseyi' tarafından verilen öneri kapsamında alındığı belirtilirken bu karar neticesinde 'Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığı' kaç kişinin silah altına alınması konusunda bir çalışma yapacak.



18-60 YAŞ ARASI ERKEKLER ÜLKEDEN DIŞARI ÇIKAMAYACAK

Ülkenin batı bölgesindeki Polonya sınırında bulunan Lviv kentinde Gümrük Başkanı olarak görev yapan Daniil Menshikov, ülkede ilan edilen sıkıyönetim kuralları hakkında bir açıklama yaptı ve açıklamasında  uygulanan sıkıyönetim çerçevesinde 18-60 yaş arası erkeklerin ülke dışına çıkmalarına izin verilmeyeceğini söyledi.

 

ukrayna seferberlik ilanı rusya ukrayna savaşı ukraynada son durum