Rusya'nın müzakere çağrısında Zelenskiy İstanbul'u işaret etti!

TAKİP ET

Rusya, Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal devam ederken iki ülke arasında müzakere çalışmaları da sürüyor. Rus heyetin müzakere için Belarus kentine geldikleri bildirilirken Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'den jet bir yanıt geldi.

Reklam
Reklam

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaş 4. gününe girerken Rus ordusu ile Ukrayna ordusu sıcak çatışmalara devam ediyor. Ukrayna'nın direnişi büyük güç kazandığı yönünde olduğu bildirilirken ordunun birçok noktada Rus birliklerine karşı üstünlük kurduğu da aktarıldı.



Diğer taraftan iki ülke arasında barış yönünde müzakereler yapılması içinde hummalı bir çalışma başlatıldı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Ukrayna ile görüşmelere hazır olduğunu ve Ukraynalı yetkilileri müzakere için beklediklerini söyledi. Rusya'dan gelen bu açıklamanın hemen ardından ise Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 'Rusya'nın Ukrayna'ya Belarus bölgesinden saldırmamış olsaydı Minsk'te müzakere görüşmelerinin yapılmasının mümkün olabilirdi' şeklinde bir yanıt verdi. 



Kremlin'den yapılan açıklamada ayrıca, Rus heyetinin Ukrayna ile müzakerelere başlamak için Belarus'un Gomel kentine ulaştığı bilgisi paylaşılırken Zelenskiy, Rusya müzakeresi için savaşın başlatıldığı yer olan Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte önerisini Rus yetkililere ulaştırdı.
 

rusya ukrayna müzakere istanbul Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy