Rusya'nın Ukrayna kararı altın fiyatlarını yükseltti! Ons altın zirve rakamında..

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna hakkında aldığı kararla sonrası piyasalarda çok yönlü hareketlilikler yaşanmaya başlandı. Brent petrolde yaşana yğkseliş sonrası altında yönünü yukarı doğru çevirmeye başladı.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da bağımsızlıklarını ilan eden iki bölgeyi tanıdığını ve bölgelere 'barış gücü' gönderme kararı aldığını açıklaması sonrasında petrol, altın ve döviz piyasaları yönlerini yükseliş trendine doğru çevirmeye başladı. 



Son 7 yılın en düşük fiyatlarında yer alan brent petrolün varil fiyatı tekrar yükselişe geçerken ons altını fiyatı da son 8,5 ayın zirvesine çıktı. Gram altın 850 TL olan psikolojik sınıra yükselirken uzmanlar Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde diplomatik adımlar gelmesi halinde altın fiyatlarında bir düşüş yaşanabileceği görüşünü savundular.



Rusya lideri Putin'in son dakika Ukrayna açıklaması yapmasının hemen ardından 1914 dolara kadar çıkan altının ons fiyatı sabah saatlerinde küçük bir düşüş yaşayarak 1.907 dolar civarında işlem görmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 810 TL’ye kadar gerileyen gram altın ise kademeli bir yükselişle sabah saatlerinde 839 TL seviyelerinde işlemlerine devam etti.

rusya ukrayna krizi altın fiyatları ons altın fiyatı gram altın ne kadar 22 şubat altın fiyatları