Rusya Odesa Limanı'nı vurdu

TAKİP ET

Dün tüm dünyanın gözü İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasına çevrilmişti. Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye ve BM öncülüğünde imzalanan anlaşmanın ardından tahıl fiyatlarında gerileme yaşanmaya başlamıştı. Ancak anlaşmanın üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden Rusya'dan bir hamle geldi. Rus füzelerinin Ukrayna'nın Odessa kentindeki bir limana saldırdığı öğrenildi.

Reklam
Reklam

Dün tüm dünyanın gözü İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmasına çevrilmişti. Dolmabahçe Ofisi’nde Türkiye ve BM öncülüğünde imzalanan anlaşmanın ardından tahıl fiyatlarında gerileme yaşanmaya başlamıştı. Ancak anlaşmanın üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden Rusya’dan bir hamle geldi. Rus füzelerinin Ukrayna’nın Odessa kentindeki bir limana saldırdığı öğrenildi. Ukrayna limanlarında bekletilen 25 milyon ton tahılla ilgili kriz dün İstanbul’da imzalanan anlaşma ile çözüme kavuşmuştu. Ancak daha anlaşmaya atılan imzaların mürekkebi bile kurumadan Rusya’dan dünya gündemine oturan bir hamle geldi. Eus füzelerinin Ukrayna’nın Odessa kentindeki bir limana saldırdığı öğrenildi. Rusya tarafından bölgeye yapılan bu saldırı Ukrayna’nın tepkisine neden oldu. 

Rusya'dan Tepki Çeken Saldırı

Dün İstanbul'da tüm dünyayı ilgilendiren tarihi bir anlşama imzalandı. Ancak daha imzaların mürekkebi kurumadan Rusya'dan tepki çeken bir saldırı geldi. Tahılın Ukrayna'dan sevkiyatını sağlayacak anlaşma dün İstanbul'da imzalandı. Ancak imzaların üzerinden daha 24 saat bile geçmeden Rus füzeleri Ukrayna'nın Odessa kentindeki bir limana saldırı düzenledi.

Ukrayna'dan Türkiye ve BM'ye Çağrı Geldi

Rusya'nın limana gerçekleştirdiği saldırının ardından Ukrayna'dan yapılan açıklamada, 'Düşman, Kalibr seyir füzeleri ile Odesa deniz ticaret limanına saldırdı. 2 füze limanın altyapısınuı vurdu.' ifadelerine yer verildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna Dışişleri Bakanlığı ise 'Birleşmiş Milletler ve Türkiye'yi, Rusya'nın Karadeniz'de tahıl koridorunun güvenli işleyişi için yükümlülüklerini yerine getirmeye çağırıyoruz' ifadelerine yer verdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nikolenko ise 'Küresel gıda krizinin derinleşmesinin tek sorumlusu Rusya'dır' ifadeleriyle Rusya'nın saldırısına tepki gösterdi.