Rusya Parlamentosu, Putin'e asker konuşlandırmada tam yetki verdi!

TAKİP ET

Rusya Federasyon Konseyi'ne sınırlar dışından asker konuşlandırmayla ilgili bir talepte bulunan Putin, federasyonda tam yetki aldı.

Reklam
Reklam

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya karşı kullanmak için parlamentodan askeri güç kullanabilmek için tam yetki talebinde bulundu. Rusya Parlamentosu ise Putin'in söz konusu talebine olumlu olarak yanıt verdi.



Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhanks yönetimlerini resmi olarak tanımak yönünde bir karar alan Rusya lideri Putin, parlamentonun üst kanadına bir mektup gönderdi ve sınır dışında askeri güç kullanabilme yetkisini istedi. Parlamento ise devlet başkanında gelen bu talep üzerine acil toplandı.

Yapılan oturumda Putin'in talebi değerlendirmeye alınırken görüşmeler sonrası yapılan oylamada başvuru, 153 senatörün oyu ile kabul edildi. Bu karar sonrası ise Rusya'nın Ukrayna'nın doğusuna asker göndermesi de resmileşmiş oldu. 



Rusya Federasyon Konseyi'nin verdiği karar metninde ise Rusya Silahlı Kuvvetlerinin sınır dışında kullanılması adına uluslararası hukuk alanında genel kabul gören ilke ve kurallarla birlikte Rusya Devlet Başkanı'na onay verildiği belirtildi. Kararda ayrıca Rusya Silahlı Kuvvetlerinin tüm oluşumlarının, toplam asker sayısısın, faaliyet alanlarının ve görevlerinin de sınır dışında kalma süreleri de eklenerek bu düzenin Devlet Başkanı tarafından belirleneceği kaydedildi.
 

Rusya Parlamentosu vladimir putin ukrayna asker konuşlandırma resmi yetki