Rusya polis merkezinde savaş karşıtı 20 kadın tacize uğradı! Skandal 3 ay sonra ortaya çıktı!

TAKİP ET

Rusya – Ukrayna savaşının ilk haftalarında birçok insan kentlerde savaş karşıtı sloganlar atarak sokaklara dökülmüştü. Binlerce insan Putin'in Ukrayna'ya saldırmasını protesto ettiği için gözaltına alındı. Moskova'nın doğu tarafında Nizhny Novgorod'da meydana gelen göz altılardaysa üç ay sonra ortaya bir skandal çıktı. Göz altına alınan 20 kadın polis merkezinde tacize uğradı.

Reklam
Reklam

Ukrayna’nın işgal edilmesine karşı birçok insan ayaklanmıştı ve protestolar sebebiyle tutuklandılar. Birçok kentte tutuklanmalar gerçekleştirilirken Moskova’nın doğusunda bulunan Nizhny Novgorod kentindeki polisler yüzlerce insanı Sormovsky polis merkezine götürdü. İçlerinde bulunan 18 – 27 yaş arasındaki 20 kadın ise sorgulandıkları odada kamera önünde ve kapısı açık vaziyette soyunduruldu.

3 ay önce oldu

Olimpiada Usanova, protestocuların avukatı olarak açıklamasında, bazıları öğrenci kadınların beş kez çıplak biçimde ve çömelerek arandığını belirtti. Hücrede ise güvenlik kameraları önünde tekrar soyundurulmak için zorlandıkları söylendi. Ertesi gün muameleler aynı şekilde devam etti. Akabinde mart ayında yaşanan olayla alakalı yasal işlem başlatıldı ve haziran ayında, 3 ay sonra ancak ortaya çıktı.

İç çamaşırları çıkarmaları emredildi

18 yaşındaki öğrenci olan Ekaterina Devyatkina, mahkemeye başvuranlardan biriydi. Kendilerini alaycı ve kibirli tavırlarla yavaş yavaş üstlerini aradıklarını, iç çamaşırlarını da çıkarmalarını emrettiklerini söyledi.



Tavşan, dediler

22 yaşında olan Yevgeniya, soyunma emrinden önce polislerin yavru kedi ve tavşan gibi kelimeler kullanarak hitap ettiğini söyledi. Hücrede tuvalet kağıdı olmadığını, çöp kutusu bulunmadığını, çok kötü koktuğunu, herkesin hastalandığını söyleyen Yevgeniya berbat koşullarda tutulduklarını anlattı.

Para cezası isteniyor

Tacize uğrayan ve mağdur eden kadınların her birinden 260 dolar para cezası alındı ve devam eden davada her birinden 2 bin dolar tazminat isteniyor.