Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlerinin Melitopol şehrini ele geçirdiğini açıkladı

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırı düzenlemesinin 3. gününde önemli bir gelişme yaşandı. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus askerlerinin Melitopol şehrini ele geçirdiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin 3. gününde çatışmalar durmak bilmiyor. Rus askerleri Kiev sokaklarında Ukrayna’ya ait askerlerle çatışmayı sürdürdü. Bu çatışmalar sürerken Rusya Savunma Bakanlığı’ndan bir son dakika açıklaması geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Rus askerleri Ukrayna’nın Melitopol şehrini ele geçirdi.
Zelenskiv: Silahları Bırakmayacağız
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Kiev ofisinin dışında bir video mesaj yayınladı. Ülkesini terk etmediğini ifade eden Zelenskiy ‘’Silahları bırakmayacağız. Sahadayız, vatanımızı savunmaya devam ediyoruz" sözlerini sarf etti.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy yine yayınladığı video mesajda ‘’Bu gece gündüzden daha zor olacak. Gece şiddetli saldıracaklar, başkenti korumalıyız. Bu gece dayanmalıyız Kimse neden çocuk kreşlerinin ve sivil yerleşim yerlerinin bombardımanlarla vurulduğunu izah edemeyecek. Dünya liderleriyle Ukrayna'ya önemli yardımlar konusunda anlaştık. Bu gece çok geçecek. Kiev'i kaybedemeyiz" ifadelerini kullandı.
Ukrayna sokaklarında yaşanan çatışmalar pek çok kişi tarafından görüntülenerek sosyal medyada yayınlanmıştı.

Rusya Ukrayna Rusya Savunma Bakanlığı Vladimir Zelenskiy Melitopol