Rusya şokta! Bayan Ölüm lakabı ile bilinen Albay Ukrayna'da öldürüldü

TAKİP ET

Rus ordusunun ilk kadın albayı olan ve bayan ölüm lakabı ile tanınan Olga Kursa Ukrayna'da roketli saldırı sonucunda öldürüldü. Roketin Kursa'nın bulunduğu araca isabet ettiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Rusya'nın ilk kadın albayı olan ve “bayan ölüm” lakabı ile bilinen 52 yaşındaki Olga kursa Ukrayna'da aracına roket isabet etmesi sonucu öldürüldü. Vilademir Putin, kadın albayın öldürülmesi sonrasında Kremlin'in en yüksek ödülü olan Rusya kahramanı onuruna layık görülmesine karar verdi. Diğer yandan Kursa 24 Şubat'tan bu yana Ukrayna'da devam eden savaşta öldürülen 97. Albay oldu.

Rusya ve Ukrayna Savaşı 24 Şubat tarihinden bu yana Devam ederken Rusya için kötü haberlerde geliyor. Rus yanlısı Donetsk Halk Cumhuriyeti ordusunda görev yapan ve bayan ölüm olarak tanınan Albay kursa Ukrayna'da görev yaptığı sırada aracına roket isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

ARABASINA FÜZE İSABET ETTİ

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin tarafından Kremlin’in en yüksek Onur Ödülü ile ödüllendirilen kadın Albay, alınan bilgiye göre Ukrayna tarafından atılan bir Firuze'nin aracına isabet etmesi sonucunda hayatını kaybetti. Kadın Albay için bu sabah saatlerinde Donetsk'te drama tiyatrosunda cenaze töreni düzenlendi. Tören sırasında Ukrayna'nın yeniden saldırı düzenlediği ve çok daha fazla can kaybı olduğu da iddia ediliyor.