Rusya-Ukrayna arasındaki kriz petrol fiyatlarını vurdu!

TAKİP ET

İran'daki petrolün piyasalara girme beklentisiyle son 7 yılın zirvesinden düşen petrol fiyatları Rusya lideri Putin'in Ukrayna'ya girme emrini vermesi sonrası yeniden yükselişe geçti. Brent petrolün varil fiyatı, 95 doları aşarken benzine 70 kuruş zammın geleceği konuşmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Ukrayna'da birkaç haftadır devam eden Rusya gerilimi, dün Putin'in Donbask ve Lugansk'ı işgal edilmesi yönünde yaptığı açıklama sonrası daha da tırmandı. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında bir süredir yükseliş trendinde olan akaryakıt fiyatları da değişime uğradı. Uzmanlar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi yönünde aldığı karar sonrasında petrol fiyatlarında artışların süreceğini söylerlerken perşembe günü benzine 70 kuruş kadar bir zam geleceğini tahmin ettiklerini aktardılar.



PETROL ARZI SIKILAŞABİLİR!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün Ukrayna'nın doğusunda yer alan Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerini tanıma kararını içeren kararnameyi imzaladıktan sonra orduya giriş emri verdiği açıklamaları yapıldı. Bu yaşanan gelişmelerle birlikte dün 97,40 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, bu açıklamalar sonrasında 92,99 dolar seviyesine kadar çıktı. Bu sabah saatlerinde ise brent petrol 99 dolar seviyelerinde işlem gördü.



Brent petrolün teknik olarak 94,92 ile 95,60 dolar aralığının direnç seviyesi olarak kabul edildiği sektörde 94,24 ile 93,56 dolar aralığının da destek bölgesi şeklinde izlenebileceği ifade ediliyor.

rusya ukrayna krizi petrol fiyatları brent petrol fiyatı brent petrol ne kadar benzine zam