Rusya Ukrayna'da pazar yerini hedef aldı: 7 kişi öldü

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yeniden alevlendi. Gelen son bilgilere göre Rusya, Ukrayna'da bir pazar yerine hedef aldı. İlk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi üç nokta, Ukrayna'da Avdiyivka kentinde pazar yerini hedef aldı. Saldırıda gelen ilk bilgilere göre en az 7 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ve Ukrayna hattında sıcak gelişmelerin ardı arkası kesilmiyor. Rusya dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'de peş peşe saldırılar düzenlemişti. Bugün ise Rus güçlerinin Ukrayna'da bir pazar yerini vurduğu açıklandı. İlk belirlemelere göre saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Telegramdan açıklama geldi

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Saldırının ardından Telegram üzerinden açıklamalarda bulundu. Kyrylenko, "Avdiyivka'nın sabah saatlerinde bombalanması sonucu en az 7 ölü ve 8 yaralı var. Ruslar, o sırada birçok insanın bulunduğu pazar yerini vurdu. Böyle bir bombardımanda askeri bir mantık yok. Sadece mümkün olduğunca çok sayıda insanımızı öldürmek ve diğerlerini korkutmak için dizginsiz bir arzu var. Ukrayna ordusuna direnemedikleri için silahsız sivillerle savaşıyorlar. Tüm bölge sakinlerinden bir kez daha rica ediyorum: bölgede bulunmayın. Zaferden sonra hepimiz eve döneceğiz ve şimdi asıl mesele hayatta kalmak!" ifadelerini kullandı.