Rusya-Ukrayna gerginliğine karşılık Zelenskiy'den ateşkes çağrısı!

TAKİP ET

Ukrayna'nın doğu bölgesinde yer alan Donbass bölgesinden gelen peş peşe patlama sesleri ülkeyi alarma geçirirken Rusya'nın Voronezh bölgesine doğru akın eden kişilerden dolayı Voronezh'de olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Ayrıca, Ukrayna lideri Zelenskiy'de ateşkes çağrısı yaptı.

Reklam
Reklam

Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna güçleri arasında son günlerde yaşanan çatışmalar iki ülke arasında meydana gelen tansiyonu iyice yükseltmeye başladı. Bugün de Ukrayna'nın doğu bölgesinden gelen arka arkaya patlama sesleri krizi iyice derinleştirdi.



Suların bir türlü durulmadığı Rusya ve Ukrayna arasında açıklamalar peş peşe yapılırken batılı devletler olası bir savaş çıkacağı yönünden bakarken Rusya 'savaş' kelimesini bile sevmediklerini belirtiliyorlar. Bu gelişmelerin yaşanmasının hemen ardında ise ülkenin doğusunda yer alan Donbass'tan gelen patlama seslerinin krize yol açacağı tarafından bakılırken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den gerginliğin azaltılmasına yönelik bir çağrıda bulunmaya karar verdi. 



Kamuoyu açıklaması yapan Zelenskiy, Ukrayna’nın barış süreci tarafında olduğunu söylerken derhal ve acil ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy rusya ateşkes çağrısı