Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte kripto paralarda sert düşüş!

TAKİP ET

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşın hemen ardından kripto para piyasalarında sert bir düşüş meydana geldi. Bitcoin'in 'Rusya-Ukrayna Savaşı başladı' haberinden hemen sonra düşüşe geçtiği bildirilirken yüzde 10'un üzerinde bir değer kaybı yaşadığı aktarıldı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın askeri güçleriyle Ukrayna'ya saldırması ve Ukrayna'nın da savaşa karlılık vermesi piyasaları etkilemeye devam ediyor. Kripto para borsası 'Rusya Ukrayna savaşı başladı' haberini aldıktan sonra sert bir düşme yaşarken Bitcoin'in yüzde 10 oranında bir değer kaybı yaşadığı ve 35 bin altına kadar gerilediği görüldü.



Diğer büyük kripto paralardan olan Ethereum, Binance Coin, Cardano ve ve Ripple'ın ise ortalama olarak yüzde 13 düşüş kaydederek kripto para borsasında tepetaklak olduğu anlaşıldı. Bitcoin, Ethereum ve Binance Coin'in öncülük yaptığı satışlar dalga dalga yayılırken Bitcoin bir ara 34.300 dolar seviyesinde kadar çekildiği bilgisi paylaşıldı. 



En büyük hacimli ikinci kripto para olan Ethereum'da ise yüzde 13'e yakın bir değer kaybı görüldü ve sabah saatlerinde 2300 dolara kadar geriledi. Rusya ile Ukrayna arasındaki krizde Ethereum'daki haftalık kayıp yüzde 20'yi geçmiş oldu.


 

rusya ukrayna savaşı kripto para borsası bitcoin ne kadar ethereum ne kadar 24 şubat kripto para borsası